Kulturális difi
Jean St'Ay
2019. március 19. kedd, 09:10
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.

Ezúttal azonban nem a nyelvhelytelenség okozta a közmegrökönyödést. Nem. Dăncilă asszony hibátlanul elmondta, ami a fejében volt. Maga a gondolat akadt a hallgatóság torkán.

Az esetről Frank Engel, a luxemburgi Kereszténydemokrata Párt vezetője számolt be. A jelenet éppen azelőtt játszódott le, hogy a román miniszterelnök asszony felszólalt volna az Európai Parlament plénuma előtt. És innen átadjuk a szót Engel úrnak:

„Hadd meséljem el, mit mondott Dăncilă asszony a szocialista csoport találkozóján. Egy magyarországi szocialista képviselő mesélte nekem nagy derültséggel, hogy mielőtt felszólalt volna a parlament plénuma előtt, eljött a szocialista csoport találkozójára, ahol persze felrótták neki a romániai korrupciót.

Ő pedig erre azt mondta, hogy ez nem igaz. Romániában nincs korrupció. Csupán arról van szó, hogy – kulturális értelemben – másképp köszönnek meg valamit valakinek. Igazán találékonynak éreztem, ahogy Dăncilă asszony a kulturális különbségekkel hozakodott elő. Vagyis, ha vásárolok magamnak egy kedvező bírósági döntést, akkor nem vagyok korrupt, és nem is korrumpálok senkit, csak másképp viselkedem kulturálisan.”

Kész, a mai napra megvan a röhögnivaló. Önök is kérnek egy kávét?

comments powered by Disqus
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.
Ha azt hittük, hogy a korrupcióellenesek makulátlan múlttal rendelkeznek, olvassuk el, mit derített ki Dan Barnáról a Rise Projekt.
Az ország, ahol Drakula, Jézus Krisztus, a Ferrari és a szekér egyáltalán nem véletlenül találkozik a csipkés márványpalota udvarán. Radu Paraschivescu írása.
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Egy megtévedt kisember pokoljárásán keresztül beszél a magyar közállapotokról a magyar blues „atyja”.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.