Cseke Attila, Semjén Zsolt, Pásztor Sándor és huszárként Szabó Ödön | Fotó: Gönczy Tamás / RMDSZ
#miértmentoda
szabot
2019. március 18. hétfő, 15:57
Persze csak szőrmentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.

Ünnep utáni közleményben rója fel Tőkés László, az EMNT elnöke Semjén Zsoltnak, hogy Magyarország miniszterelnök-helyetteseként miért vett részt az RMDSZ március 15-i központi ünnepségén Nagyváradon.

Az ünnepséget ugyanis Tőkés szerint kampánycéllal tartotta az RMDSZ, amely így „pártos és minimalista közreműködésre kérte” fel Semjént, aki a felkérésnek eleget tett. A pártos és minimalista jelzőkombináció azt takarja, hogy Tőkés még mindig lehetségesnek véli a választási összefogást az RMDSZ, a Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt között a május 26-i európai parlamenti választásokra, illetve ennek nyomán a három befutó helyet, míg az RMDSZ továbbra is csak a saját jelöltjeiben és két befutó helyben bízik.

Ahogy az ünnepség egyik szónokaként Szabó Ödön se tudta kihagyni a Néppárt bírálatát azért, mert szerinte magyarellenes erőkkel szövetkezik a váradi városházán, úgy Tőkés is újra elővette a korrupciógyanút, és kifogásolja, hogy Semjén Zsolt annak a bihari RMDSZ-nek a vendégeként érkezett Váradra, amely szerinte a Mecénás Alapítvánnyal közösen elsíbolta az Ady-központra adott magyar kormánytámogatást. 

Tőkés úgy véli, Kelemen Hunor lehetetlen helyzetbe hozta Semjént azzal, hogy ugyanazon az ünnepségen szót kapott a kormánytámogatás eltérítéséért Biró Rozáliával és Kiss Sándorral együtt felelős Szabó Ödön parlamenti képviselő.

Persze nem hagyta ki az alkalmat, és az eseményből az RMDSZ profi kampányfilmet forgatott. Itt pedig megtekinthető Szabó Ödön új ruhája.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30414
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.