Illusztráció | Fotó: Pixabay
Fogas kérdés
Timi
2019. március 18. hétfő, 17:35
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.

Rossz hírünk van azok számára, akik alapból irtóznak a fogorvosoktól: a jelek szerint nemcsak álorvosok és kamu plasztikai sebészek működnek az országban, hanem álfogorvosok is (vagy minek nevezzük azt az egyetemistát, aki orvosnak adja ki magát, de kizárólag tapasztalt orvos jelenlétében érhetne pácienshez?).

A történet röviden az, hogy egy Fălticenibe való édesanya

megbízható fogászati klinikát keresett, mivel a nemrég szívműtéten átesett négyéves kislányának fájt a foga.

Az eleve bonyodalmakat rejtő eset – a gyermek pechére – végül nem egy tapasztalt orvos elé került, hanem egy olyan nő foglalkozott vele, aki a klinika honlapján menedzserasszisztensként szerepelt.

Rodica Şalgău a gyermeket éber szedálással érzéstelenítette, megtisztította a problémás fogat, mely utólag begyulladt. Az anya elmondása szerint amikor a gyerek narancsnagyságúra duzzadt állkapcsa miatt visszamentek a nőhöz,

az szemmel láthatóan megijedt, nem tudta, hogy mihez kezdjen.

Ekkor az édesanya kétszer is rákérdezett, hogy valóban rendelkezik-e orvosi diplomával, a nő pedig váltig állította, hogy kitanulta a mesterséget. Végül kiderült, hogy utolsó éves egyetemista.

Az édesanya panaszt tett a Suceava Megyei Fogorvosok Kollégiumánál, mely megállapította, Rodica Şalgău nem fogorvos, tehát nem kezelhet fogászati problémákat. A kollégium azt is közölte, hogy

egy másik szülő is panaszt emelt náluk a klinika ellen.

Rodica Şalgău a sajtó megkeresésére azzal védekezett, hogy orvos jelenlétében joga van kezelni betegeket. Cáfolta ugyanakkor azt a sajtóértesülést, hogy az érintett klinika tulajdonosa lenne, ő csak a helyiséget adta bérbe egy orvosnak.

Bárhogy is legyen, a rendőrség figyelmét is felkeltette az ügy, így nyomozás indult a gyermekeket kezelő kvázi fogorvos ellen.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30418
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.