gerinc
fsandor
2019. március 18. hétfő, 17:28
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.

Úgy döntött hétfőn a legfelső bíróság, hogy április 15-én hallgatja ki Liviu Dragneát a a Teleorman megyei önkormányzatnak alárendelt gyermekvédelmi igazgatóság fiktív alkalmazottai ügyében.

A PSD elnökének hétfőn kellett volna megjelennie a bíróság előtt, de szombaton kiderült, hogy (magán)kórházba kell vonulnia hirtelen akuttá vált porckorongsérve miatt. Dragnea legalább egy hétig távol marad a közélettől, ennyi időre át is ruházta a képviselőházi elnöki jogkört Florin Iordache alelnökre.

Ebben az ügyben Dragneát alapfokon három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték még 2018 júniusában, de természetesen fellebbezett. Aztán sorozatos halasztások következtek, mivel a PSD-elnök ügyét tárgyaló bíróság összetétele megváltozott (nyugdíjba vonult az egyik bíró), ilyenkor pedig a legfelső bíróságnak kell döntenie az új bíró kinevezéséről. Dragnea azonban ezt a folyamatot is sikeresen akadályozta egy óvással.

Dragnea ellen még a DNA emelt vádat. Amiatt indult eljárás ellene, hogy a Teleorman megyei tanácselnökként és megyei PSD-elnökként közbenjárt, hogy két személyt alkalmazzon a megyei a gyermekvédelmi igazgatóság 2006 és 2012 között, holott tisztában volt vele, hogy valójában mindketten a PSD Teleorman megyei szervezeténél dolgoztak, hivatalos munkahelyükön pedig meg sem jelentek, és ott semmiféle munkát nem végeztek.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30417
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.
Saját polgármesterjelöltje, Soós Zoltán is hátat fordít a szervezetnek.
Stelian Tănase szerint az RMDSZ elnöke vérig sértette a románokat, a bocsánatkérése pedig nem őszinte.
Román származású tudós nevét viseli.
Tíz évnyi pereskedés után született kedvező ítélet Hargita megye javára.
Egyre hajmeresztőbb dolgok szivárognak ki a PSD mai vezetőségi üléséről. Meg némi cigifüst.
A dohányellenes törvénytervezetbe bekerült pár hihetetlenül abszurd cikkely is.