gerinc
fsandor
2019. március 18. hétfő, 17:28
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.

Úgy döntött hétfőn a legfelső bíróság, hogy április 15-én hallgatja ki Liviu Dragneát a a Teleorman megyei önkormányzatnak alárendelt gyermekvédelmi igazgatóság fiktív alkalmazottai ügyében.

A PSD elnökének hétfőn kellett volna megjelennie a bíróság előtt, de szombaton kiderült, hogy (magán)kórházba kell vonulnia hirtelen akuttá vált porckorongsérve miatt. Dragnea legalább egy hétig távol marad a közélettől, ennyi időre át is ruházta a képviselőházi elnöki jogkört Florin Iordache alelnökre.

Ebben az ügyben Dragneát alapfokon három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték még 2018 júniusában, de természetesen fellebbezett. Aztán sorozatos halasztások következtek, mivel a PSD-elnök ügyét tárgyaló bíróság összetétele megváltozott (nyugdíjba vonult az egyik bíró), ilyenkor pedig a legfelső bíróságnak kell döntenie az új bíró kinevezéséről. Dragnea azonban ezt a folyamatot is sikeresen akadályozta egy óvással.

Dragnea ellen még a DNA emelt vádat. Amiatt indult eljárás ellene, hogy a Teleorman megyei tanácselnökként és megyei PSD-elnökként közbenjárt, hogy két személyt alkalmazzon a megyei a gyermekvédelmi igazgatóság 2006 és 2012 között, holott tisztában volt vele, hogy valójában mindketten a PSD Teleorman megyei szervezeténél dolgoztak, hivatalos munkahelyükön pedig meg sem jelentek, és ott semmiféle munkát nem végeztek.

comments powered by Disqus
A törvénykezési jegyzőkönyvek „pletykás” írnokai izgalmas adalékkal szolgálnak a kincses város múltjáról.
Klaus Iohannis egy újabb elnöki mandátum kedvéért kulcsrakészen átadta Romániát stratégiai partnerének. Amerikának, naná!
Ha valami elkeserítő, akkor ez az.
Mit csinál, ha eljön az Apokalipszis? Na?
Marosvásárhely polgármestere folyamatos zsarolással és a bérleti szerződés megszegésével vádolja a katolikus egyházat. A katolikusok szerint ő az, aki megszegte a szerződést.
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Úgy tűnik, az a helyzet, hogy Románia rendesen fél Magyarországtól.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
Erdély legvagányabb arisztokrata hölgyének életébe és gondolataiba nyerhetünk bepillantást egy hiánypótló kötet révén.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.