gerinc
fsandor
2019. március 18. hétfő, 17:28
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.

Úgy döntött hétfőn a legfelső bíróság, hogy április 15-én hallgatja ki Liviu Dragneát a a Teleorman megyei önkormányzatnak alárendelt gyermekvédelmi igazgatóság fiktív alkalmazottai ügyében.

A PSD elnökének hétfőn kellett volna megjelennie a bíróság előtt, de szombaton kiderült, hogy (magán)kórházba kell vonulnia hirtelen akuttá vált porckorongsérve miatt. Dragnea legalább egy hétig távol marad a közélettől, ennyi időre át is ruházta a képviselőházi elnöki jogkört Florin Iordache alelnökre.

Ebben az ügyben Dragneát alapfokon három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték még 2018 júniusában, de természetesen fellebbezett. Aztán sorozatos halasztások következtek, mivel a PSD-elnök ügyét tárgyaló bíróság összetétele megváltozott (nyugdíjba vonult az egyik bíró), ilyenkor pedig a legfelső bíróságnak kell döntenie az új bíró kinevezéséről. Dragnea azonban ezt a folyamatot is sikeresen akadályozta egy óvással.

Dragnea ellen még a DNA emelt vádat. Amiatt indult eljárás ellene, hogy a Teleorman megyei tanácselnökként és megyei PSD-elnökként közbenjárt, hogy két személyt alkalmazzon a megyei a gyermekvédelmi igazgatóság 2006 és 2012 között, holott tisztában volt vele, hogy valójában mindketten a PSD Teleorman megyei szervezeténél dolgoztak, hivatalos munkahelyükön pedig meg sem jelentek, és ott semmiféle munkát nem végeztek.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30417
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.