Fotó forrása: Wikimapia
bürokrácia
Timi
2019. március 14. csütörtök, 16:28
Három éve járja a hivatalokat a temetőalapításért egy Neamţ megyei muzulmán férfi, most éhségsztrájkba kezdett.

Azzal vádolja a Neamţ megyei közegészségügyi hivatalt egy muzulmán férfi, név szerint Daniel Cîniparu, hogy gátat szab temetőalapítási tervének. Az illető 13 éve tért át az iszlám hitre, egy házat és telket vásárolt Bâra községben, ahol egy mecsetet építtetett. Ugyanitt szeretne kialakítani egy 400 férőhelyes temetőt, de három év alatt sem sikerült megszerezni a szükséges engedélyeket.

A bürokráciát használják arra, hogy megakadályozzák a temető engedélyezését, és visszaélnek a hatalmukkal, állítja a férfi, aki éhségsztrájkba lép, amíg nem kap engedélyt. Megelégelte, hogy olyan papírok után járatják, melyek nem is az ő hatáskörükhöz tartozik, és mindig találnak valamit, amivel halaszthatják az engedély kiállítását.  A helyi polgármestert és a szomszédokat sem zavarná a temető létrehozása, magyarázta Daniel Cîniparu, csak a közegészségügyi hivatal akadékoskodik. A helyzet szerinte beleillene egy komédiába.

A másik fél szerint azonban nincs ebben semmi szándékosság, mindössze annyiról van szó, hogy temetőt csak a törvény betartásával lehet létesíteni, a törvény pedig előír egy sor kötelező dokumentumot, többek között a szomszédok közjegyző előtt hitelesített engedélyét, illetve az Övezeti Területrendezési Terv (PUZ) elkészítését is.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30371
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.
Több megyében is menekülniük kellett az embereknek az áradások elől.
Nem volt olyan szövetség, melyben Románia kitartott volna, állítja a szerző. És ha már hagyomány, akkor tessék, itt az újabb nemzetközi botrány.
Diószegi László így büntetné meg a rájátszásban katasztrofálisan teljesítő játékosait.