Megmondja!
gycsaba
2019. március 14. csütörtök, 21:48
Alin Dincă levelét nem teszik ki az ablakba, az biztos.

Felháborodott, keserű hangvételű nyílt levelet tett közzé Facebook-oldalán a Trooper nevű heavy metal zenekar énekese, Alin Dincă, melyben azt kéri az ország vezetőitől, hogy ha már tönkretették az országot és folyamatosan azon dolgoznak, hogy ellehetetlenítsék a becsületesen dolgozó emberek életét, ne áldozzanak be egy újabb generációt.

A rockzenész szerint az lenne a tisztességes, ha vezetőink szólnának a fiataloknak, hogy külföldön keressék a boldogulásukat, ha már itthon semmi esélyük sincs erre.

„Románia olyan ország lett, ahol lassan semmit nem lehet csinálni. Ezt ti is tudjátok. Igazságszolgáltatásunk nincs. Törvényeink nincsenek. Míg az elkeseredett becsületes emberek halnak éhen, fagynak meg otthonaikban, ti szabadon engeditek a rabokat a börtönökből – a gyilkosokat, a pedofilokat, a betörőket. Azon vagytok, hogy az ők dolgukat könnyítsétek meg” – fogalmaz levelében a zenész.

Majd hasonló hangnemben folytatja. „El vagyunk adósodva. Romániának már nincs pénze  a nyugdíjakra, a bérekre, a segélyekre, semmire. Ti ezt mind tudjátok. Tehetnétek egy becsületbeli gesztust, és magyarázzátok el a fiataloknak, hogy el kell menniük az országból. Ez lenne korrekt. Ha nem lenne igazam, akkor ti sem küldtétek volna a gyerekeiteket külföldre. Itthon tartanátok magatok mellett”. A teljes levél itt olvasható el: 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30378
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.
Több megyében is menekülniük kellett az embereknek az áradások elől.
Nem volt olyan szövetség, melyben Románia kitartott volna, állítja a szerző. És ha már hagyomány, akkor tessék, itt az újabb nemzetközi botrány.
Diószegi László így büntetné meg a rájátszásban katasztrofálisan teljesítő játékosait.