Megmondja!
gycsaba
2019. március 14. csütörtök, 21:48
Alin Dincă levelét nem teszik ki az ablakba, az biztos.

Felháborodott, keserű hangvételű nyílt levelet tett közzé Facebook-oldalán a Trooper nevű heavy metal zenekar énekese, Alin Dincă, melyben azt kéri az ország vezetőitől, hogy ha már tönkretették az országot és folyamatosan azon dolgoznak, hogy ellehetetlenítsék a becsületesen dolgozó emberek életét, ne áldozzanak be egy újabb generációt.

A rockzenész szerint az lenne a tisztességes, ha vezetőink szólnának a fiataloknak, hogy külföldön keressék a boldogulásukat, ha már itthon semmi esélyük sincs erre.

„Románia olyan ország lett, ahol lassan semmit nem lehet csinálni. Ezt ti is tudjátok. Igazságszolgáltatásunk nincs. Törvényeink nincsenek. Míg az elkeseredett becsületes emberek halnak éhen, fagynak meg otthonaikban, ti szabadon engeditek a rabokat a börtönökből – a gyilkosokat, a pedofilokat, a betörőket. Azon vagytok, hogy az ők dolgukat könnyítsétek meg” – fogalmaz levelében a zenész.

Majd hasonló hangnemben folytatja. „El vagyunk adósodva. Romániának már nincs pénze  a nyugdíjakra, a bérekre, a segélyekre, semmire. Ti ezt mind tudjátok. Tehetnétek egy becsületbeli gesztust, és magyarázzátok el a fiataloknak, hogy el kell menniük az országból. Ez lenne korrekt. Ha nem lenne igazam, akkor ti sem küldtétek volna a gyerekeiteket külföldre. Itthon tartanátok magatok mellett”. A teljes levél itt olvasható el: 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30378
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.
Ha az illetékesek adót vetnének ki a román politikai elit ostobaságára, azonnal megtelne az államkincstár.
Elképesztően operatívak voltak vasárnap kora reggel.
Míg egyes papok lelkesen forradalmárkodtak, a katonák zöme húzódozott. Amíg az arisztrokrácia Budapestre várt, a vidéki románok fegyvert ragadtak.
A román politikai kultúra régi mintái: népieskedés, nosztalgia, ostoba ájtatosság, öndicséret, nyelvtani hibák.
A SRI vizsgálja, merre járt.
Az államfő így tisztelte meg a romániai magyar közösséget a nemzeti ünnepen.
Ferenczes István költő-szerkesztőnek, Selmeczi György zeneszerzőnek és Tamás Menyhért költőnek gratulálunk!
Képekben mutatjuk a március 15-i kolozsvári felvonulás és ünnepség pillanatait.
A polgári engedetlenséget gyakorolta ma 15 percre a lakosság egy része.