politikai optimizmus
gycsaba
2019. március 11. hétfő, 17:54
Amelyről, mint tudjuk, az RMDSZ hallani sem akar. A korábban visszautasított MPP is reménykedik még az összefogásban.

Bár az RMDSZ egy héttel ezelőtt gyakorlatilag véglegesítette a saját EP-listájának a lényegi részét, vezetői pedig nem győzik hangsúlyozni, hogy hallani sem akarnak koalíciós listáról, a két kisebb magyar párt még mindig reménykedik abban, hogy a szövetség jobb belátásra tér a választási listák leadásáig.

A legoptimistább az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP), Szilágyi Zsolt pártelnök ugyanis egyenesen azt nyilatkozta hétfőn, hogy

kis szerencsével akár négy képviselői helyet is megszerezhetne egy hárompárti koalíciós lista.

Ehhez persze némi politikai akarat is kéne. Ugye emlékszünk arra, hogy egy hónappal ezelőtt Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke egy hónappal ezelőtt felvázolta, hogy szerinte Szilágyi Zsolt, a Néppárt elnöke az EMNP és a Magyar Polgári Párt (MPP) közös jelöltjeként kellene felkerüljön az RMDSZ-lista harmadik helyére.

Mint tudjuk,

az RMDSZ ezt az ajánlatot figyelembe sem vette, de lesöpörte az asztalról az MPP visszautasíthatatlannak nevezett ajánlatát is,

és úgy tűnik, hogy a Mezei János vezette alakulat ezt még mindig nem dolgozta fel. Vasárnapi közleményükben emlékeztetnek arra, hogy befutóhelyet kértek az RMDSZ-listán, a koalíciós listán pedig bármelyik helyet hajlandóak lettek volna elfogadni.

Egyelőre azonban minden jel arra mutat, hogy ez a meccs le van játszva, az RMDSZ listáján az első két, befutónak tekintett helyén Winkler Gyulát és Vincze Lorántot indítja, utánuk következik Hegedüs Csilla, Oltean Csongor és Sógor Csaba. 

comments powered by Disqus
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.