Pascan, Basescu, Tomac | A kép forrása Marius Pascan Facebook-oldala
kizárósdi
szabot
2019. március 11. hétfő, 18:15
A következetesség mintaszobra.

Az Európai Néppárt március 20-i küldöttgyűlésén a Fidesz kizárására fog szavazni az ex-elnöki funkciókat halmozó Traian Băsescu pártja, a Népi Mozgalom Pártja, döntötte el a PMP hétfőn. A nacionalista retorikától soha vissza nem riadó volt állam- és volt pártelnök, jelenleg tiszteletbeli pártelnök szerint Orbán Viktor nacionalizmusa veszélyezteti az Európai Uniót.

Băsescu tisztában van azzal, hogy sok román is csodálja Orbánt, de szerinte hamis indokkal, mert aki egyszer aláírta az Európai Unió egyik alapokmányának számító Lisszaboni Szerződést, az ne utána ébredjen rá saját nacionalista mivoltára. 

Orbán és Salvini nacionalizmusa és populizmusa szerinte széttöri az Európai Uniót, centrifugális erőként dobja szét a tagállamokat, mondta Băsescu, és az egészet még azzal a populista megjegyzéssel is megfejelte, hogy az olyan egyénektől, mint Orbán Viktor indultak Európában a háborúk.

A döntésről Marius Pașcan pártvezető, volt Maros megyei prefektus is beszámol, ő megelégszik a Fidesz leszélsőségesezésével. Az a Pașcan, aki idegrohamot tud kapni egy akármilyen magyar felirattól is.

Az Európai Néppárt alapszabálya szerint 50% + 1 szavazat kell egy tagpárt kizárásához. Március 20-án 262 küldött dönthet majd a kérdésről titkos szavazással. A küldöttgyűlésen azok a tagpártok is két szavazattak rendelkeznek, amelyeknek nincs képviselője az Európai Parlamentben.a

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30322
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.
Saját polgármesterjelöltje, Soós Zoltán is hátat fordít a szervezetnek.
Stelian Tănase szerint az RMDSZ elnöke vérig sértette a románokat, a bocsánatkérése pedig nem őszinte.
Román származású tudós nevét viseli.
Tíz évnyi pereskedés után született kedvező ítélet Hargita megye javára.
Egyre hajmeresztőbb dolgok szivárognak ki a PSD mai vezetőségi üléséről. Meg némi cigifüst.
A dohányellenes törvénytervezetbe bekerült pár hihetetlenül abszurd cikkely is.