Fotó: Pentrutimisoara.ro
rend a lelke
papmeli
2019. március 7. csütörtök, 13:12
Akcióba lépnek a szemétrendőrség civil ruhás ügynökei.

Drasztikus megoldásokkal tanítaná tisztaságra a temesváriakat Nicolae Robu polgármester, akinek elege lett abból, hogy őt szidják a közterületeken lévő kosz miatt. Joggal, hiszen a bánsági város nem véletlenül koszos, jelenleg egyetlen cég sem felel a köztisztaságért, miután az előző szolgáltatónak

még az ősszel lejárt a szerződése, az új tisztaságfelelős pedig csak húsvéttól lát munkához.

Addig is Robu nagytakarítást hirdetett Tiszta Temesvár címmel, ebben pedig a lakosság hathatós segítségére is számít. Azokat pedig, akik ellene dolgoznak, drasztikus büntetésekkel sújtaná. Bejelentette: csütörtöktől civil ruhás helyi rendőrök járőröznek a városban és tetemes bírsággal lepik meg a szemetelőket.

„Ideje, hogy mi, románok itthon is vigyázzunk a tisztaságra,

egyesek lelkiismeretből, mások a bírságoktól való félelemtől, kihez ami illik” – jelentette ki Robu arra utalva, hogy hazánkfiai külföldön a hatósági szigor miatt nem mernek szemetelni.

Elmondta, az elmúlt időszakban a városháza különböző hivatalainak közel 300 munkatársa és a börtönlakók segítsége révén zajlott a takarítási akció. De mindhiába lett olyan patyolattiszta a belváros, hogy mákot lehetett volna nyalni a terekről, ha vannak, akik a földre dobják a cigicsikket, papírt, és máris elölről lehetne kezdeni a munkát.

„Véget kell vetni egyesek civilizálatlan viselkedésének. Garantálom, hogy vége lesz, ha nem szép szóval, hát bírsággal” – adta ki az ukázt a polgármester és ráuszította a civil ruhás helyi rendőröket a szemetelő temesváriakra.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30268
Ha ilyen oktatási rendszerbe kerülnek a gyerekek, nem csodálkoznánk, ha Románia felnőtt lakói még kevesebb gyermeket vállalnának.
Temesvár nemrég megválasztott kulturális nagykövete mondja ezt, a leghíresebb élő román karikaturista. Egyenesen bele a tévébe.
Egy tervezet szerint drasztikus adóval sújtanák a nagy összegű különleges nyugdíjakat.
A Papaver rhoeas szökkent szárba szerelemvörösen a lélektelen aszfaltból.
Hip-hopban mondják el, hogy milyen gáz az oktatási rendszer.
Fura módon Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyt ezúttal elkerülte a bakik ördöge. Aggódnunk kellene vajon?
A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.
Korrekt! De tessék majd megnézzni a tizenötödiket. Te jó Isten, mi lenne a mioritikus hazában, ha Magyarország is nyilvánosan előállna egy ilyennel.
Könnyített próbákkal tennék vonzóbbá az egyenruhát a lustuló fiatalok számára.
Romániában egyértelmű az oktatási szocializmus katasztrófája.
Megvan az első bírság a Szamos-parti szemétdomb miatt.
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Felháborító történet, természetesen a román vizsgáról.