Fotó: Pentrutimisoara.ro
rend a lelke
papmeli
2019. március 7. csütörtök, 13:12
Akcióba lépnek a szemétrendőrség civil ruhás ügynökei.

Drasztikus megoldásokkal tanítaná tisztaságra a temesváriakat Nicolae Robu polgármester, akinek elege lett abból, hogy őt szidják a közterületeken lévő kosz miatt. Joggal, hiszen a bánsági város nem véletlenül koszos, jelenleg egyetlen cég sem felel a köztisztaságért, miután az előző szolgáltatónak

még az ősszel lejárt a szerződése, az új tisztaságfelelős pedig csak húsvéttól lát munkához.

Addig is Robu nagytakarítást hirdetett Tiszta Temesvár címmel, ebben pedig a lakosság hathatós segítségére is számít. Azokat pedig, akik ellene dolgoznak, drasztikus büntetésekkel sújtaná. Bejelentette: csütörtöktől civil ruhás helyi rendőrök járőröznek a városban és tetemes bírsággal lepik meg a szemetelőket.

„Ideje, hogy mi, románok itthon is vigyázzunk a tisztaságra,

egyesek lelkiismeretből, mások a bírságoktól való félelemtől, kihez ami illik” – jelentette ki Robu arra utalva, hogy hazánkfiai külföldön a hatósági szigor miatt nem mernek szemetelni.

Elmondta, az elmúlt időszakban a városháza különböző hivatalainak közel 300 munkatársa és a börtönlakók segítsége révén zajlott a takarítási akció. De mindhiába lett olyan patyolattiszta a belváros, hogy mákot lehetett volna nyalni a terekről, ha vannak, akik a földre dobják a cigicsikket, papírt, és máris elölről lehetne kezdeni a munkát.

„Véget kell vetni egyesek civilizálatlan viselkedésének. Garantálom, hogy vége lesz, ha nem szép szóval, hát bírsággal” – adta ki az ukázt a polgármester és ráuszította a civil ruhás helyi rendőröket a szemetelő temesváriakra.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30268
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium hagyományos udvari bálja idén is megdobogtatta a szíveket.
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Tegnapelőtt költözött az intézmény Jeruzsálembe. Tegnap hó, mégsem! Ma megint költözik. A román diplomáciai szappanopera folytatódik.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.