Erre ítélték a román férfit, aki röhögve rombolt le öt házat markológépével Nagy-Britanniában

Szigorú volt a bíró, de igazságos.
Hirdetés
Nem volt szívbajos az a bíró, akinek ítéletet kellett mondania a román férfi fölött, aki tavaly önfeledten, pajkosan kacarászva dózerolt le öt frissen felépített lakóházat Nagy-Britanniában, ráadásul mindezt le is filmezte: a BBC keddi beszámolója szerint négy év szabadságvesztésre ítélte
 
A bíró szerint az elkövető teljesen lazán, szégyen nélkül cselekedett, ami arra utal, hogy előre eltervelt, szándékos és felelőtlen vandalizmusról van szó, bosszúból rombolta le mások tulajdonát.
 
Mint megírtuk, az augusztusi incidens azért következett be a hertfordshire-i Buntingfordban, mert az építkezési cég, amelynél a férfi dolgozott, nem fizette őt ki. Neagu ugyanis Romániában hagyta a cég egyik munkagépét, amit a cégvezetés igencsak sérelmezett, ezért ki is rúgták őt.
 
Az nem derült, miért és hogyan került egyáltalán a munkagép Romániába.
 
A román vendégmunkás viszont azt sérelmezte, hogy nem kapta meg a pénzét, ezért bepattant egy exkavátor vezetőfülkéjébe, és módszeres rombolásba kezdett. Összesen öt házat tett lakhatatlanná a rémült szomszédok szeme láttára – saját bevallása szerint csak azokat, amelyek felépítésén maga is dolgozott.
 
A szomszédok beszámolója szerint a férfi nevetve rombolta le a házakat, közben pedig le is fényképezte „munkája” eredményét.
 
Az okozott kár eléri a négymillió fontot.
 
A házak szinte teljesen készen várták, hogy lakóik néhány héten belül beköltözzenek. Most viszont némelyiküket földig kell rombolni, hogy a nulláról építsék újra őket. 
 

 

Hirdetés