Épületes gesztus
béel
2019. március 6. szerda, 10:07
Szigorú volt a bíró, de igazságos.
Nem volt szívbajos az a bíró, akinek ítéletet kellett mondania a román férfi fölött, aki tavaly önfeledten, pajkosan kacarászva dózerolt le öt frissen felépített lakóházat Nagy-Britanniában, ráadásul mindezt le is filmezte: a BBC keddi beszámolója szerint négy év szabadságvesztésre ítélte
 
A bíró szerint az elkövető teljesen lazán, szégyen nélkül cselekedett, ami arra utal, hogy előre eltervelt, szándékos és felelőtlen vandalizmusról van szó, bosszúból rombolta le mások tulajdonát.
 
Mint megírtuk, az augusztusi incidens azért következett be a hertfordshire-i Buntingfordban, mert az építkezési cég, amelynél a férfi dolgozott, nem fizette őt ki. Neagu ugyanis Romániában hagyta a cég egyik munkagépét, amit a cégvezetés igencsak sérelmezett, ezért ki is rúgták őt.
 
Az nem derült, miért és hogyan került egyáltalán a munkagép Romániába.
 
A román vendégmunkás viszont azt sérelmezte, hogy nem kapta meg a pénzét, ezért bepattant egy exkavátor vezetőfülkéjébe, és módszeres rombolásba kezdett. Összesen öt házat tett lakhatatlanná a rémült szomszédok szeme láttára – saját bevallása szerint csak azokat, amelyek felépítésén maga is dolgozott.
 
A szomszédok beszámolója szerint a férfi nevetve rombolta le a házakat, közben pedig le is fényképezte „munkája” eredményét.
 
Az okozott kár eléri a négymillió fontot.
 
A házak szinte teljesen készen várták, hogy lakóik néhány héten belül beköltözzenek. Most viszont némelyiküket földig kell rombolni, hogy a nulláról építsék újra őket. 
 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30247
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.
Saját polgármesterjelöltje, Soós Zoltán is hátat fordít a szervezetnek.
Stelian Tănase szerint az RMDSZ elnöke vérig sértette a románokat, a bocsánatkérése pedig nem őszinte.
Román származású tudós nevét viseli.
Tíz évnyi pereskedés után született kedvező ítélet Hargita megye javára.
Egyre hajmeresztőbb dolgok szivárognak ki a PSD mai vezetőségi üléséről. Meg némi cigifüst.
A dohányellenes törvénytervezetbe bekerült pár hihetetlenül abszurd cikkely is.