Saját zsebből építette meg az első méter (!) autópályát Moldvában egy fiatal vállalkozó (VIDEÓ)

Elfogyott a türelme az üzletembernek, ezért egy országos szintű tiltakozást is meghirdetett.
Hirdetés

Bár még csak március van, a legleleményesebb tiltakozási módszerért járó díjat idén gondolkodás nélkül át lehetne adni annak a Suceava megyei vállalkozónak, aki megelégelte, hogy Moldvában az ígéretek ellenére egyetlen kapavágás sem történt sztrádaügyben, ezért úgy döntött, épít egy méternyi (!!!) autópályát.

A 33 éves Ştefan Mandachi egy videót is készített a Voroneţ és Putna közt zajló munkálatról, melyre 4500 eurót költött saját zsebből és bejelentette, március 15-én, pontban 15 órakor 15 percig felfüggeszti a tevékenységet a tulajdonában lévő vendéglátóipari egységekben, hogy felhívja a figyelmet a moldvai sztrádaépítés fontosságára. Az egyméteres autópályát is aznap avatnák fel hivatalosan, és arra kér mindenkit, hogy csatlakozzon a tiltakozáshoz.

Amint arról mi is beszámoltunk, az elmúlt időszakban már többször is tüntettek, illetve petícióztak a Iaşi-t Marosvásárhellyel összekötni hivatott autópályáért már többször is tüntettek, illetve petícióztak, de úgy tűnik, ez sem győzte meg a kormányt arról, hogy komolyan vegye a saját – törvénybe iktatott – centenáriumi ígéretét, és jelentősebb forrást különítsen el a tíz éve halogatott sztrádára.

Hirdetés

A nemrég elkészült állami költségvetés amúgy mindössze 2 millió eurót szán erre az autópályára, ami mindössze 200  méter autópálya építésére lenne elég. Mindez annak ellenére, hogy Moldva egyetlen történelmi régióval sincs összekötve autópályával.  

 

Hirdetés