A mai második vonatkisiklás híre is befutott (FRISSÍTVE)

Újabb bizonyíték arra, hogy a román vasúttársaság nap mint nap az utasok életével játszik.
Hirdetés

Szinte nem múlik el úgy egy hét, hogy ne történjen valami, ami felhívja a figyelmet a Román Vasúttársaság (CFR) siralmas helyzetére: a vasúti sinek balesetveszélyesek, nincs elég személyszállító kocsi, az utasok lázadoznak, a szolgáltatás minősége évtizedek óta nem változott, és belátható időn belül nem is fog. Nincs rá pénz.

Szombat reggel két újabb eset hívta fel a figyelmet arra, hogy  román vasúttársaság nap mint nap az utasok életével játszik.

A Brassóból Medgyes felé tartó személyszállító vonat Alsórákos térségében siklott ki, szerencsére senki nem sérült meg. Az utasokat Alsórákos vonatállomásán vette fel a Nagybánya felé tartó interregionális sebesvonat. Az érintett szakaszt lezárták, a közlekedés ideiglenesen egy vágányon zajlik.

Ez egyébként pontosan az a szakasz, amelyet Románia egyik leglassúbb és legveszélyesebb vasúti vonalaként tartanak számon, és pár éven belül rekordméretű összegért, 600 millió euróért újít majd fel egy török konzorcium.

Kora délután egy másik esetről jelent meg értesítés az Agerpres hírügynökség hírfolyamában. Eszerint kisiklott egy gyorsvonat mozdonya az Arad megyei Soborsin közelében. Senki nem sérült meg, az anyagi kár sem jelentős, de a vasúti közlekedés leállt egy időre. A vasúttársaság szóvivője, Oana Brânzan szerint a mozdony forgóváza csúszott le a sínről. Jelenleg a forgóváz sínpárra való visszaemelésén dolgoznak, ezért áll a vasúti forgalom Brassó és Kürtös között.
A nemzetközi és interregio vonatok a Marosillye (Ilia) – Lugos – Temesvár – Arad útvonalon kerülik ki az érintett szakaszt, a kisebb távolságok között közlekedő szerlevények (ún. regio vonatok) utasait buszokkal szállítják tovább.

Hirdetés