Ford-ulat
béel
2019. február 28. csütörtök, 12:01
És ennek tényleg örülhetnek.

Bonthatják a pezsgőt azok a románok, akik attól érzik jól magukat, ha Románia valamiben megelőzi Magyarországot: az Európai Gépjárműgyártók Szövetsége (ACEA) által kiadott adatok szerint Romániában 2018-ban több autót gyártottak, mint Magyarországon és Lengyelországban, ezzel a nyolcadik helyen áll az Európai Unióban.

A jelentés szerint az EU-ban tavaly összesen 16,1 millió autó gördült le a gyártószalagokról, ebből Romániában 471 000 darab készült. Ez jókora, 30 százalékos növekedés 2017-hez képest, és elsősorban annak köszönhető, hogy a Ford Craiován elkezdte gyártani az EcoSport modellt, illetve hogy nagyon nagy volt a kereslet a Dacia Dusterre.

A legnagyobb termelő Németország, ahol nagyságrendekkel több, 4,9 millió autó készült, míg a második Spanyolország 2,1 millióval.

A harmadikak a franciák 1,6 millió autóval.

Magyarország a 9., Lengyelország pedig a 10. helyre esett vissza 461 00, illetve 364 000 autóval. 

 

Magyarország ugyanakkor vélhetően hamarosan visszaszerzi előnyét, hiszen tavaly derült ki, hogy a BMW Debrecenben épít autógyárat, amely évente 150 000 autó gyártására lesz képes.

Amúgy az EU országai tavaly 3,65 millió autót importáltak 46 milliárd euró értékben, közben 5,4 milliót exportáltak, 127 milliárd euróért, ami nem rossz mérleg.

A legtöbb – 780 000 – autót Törökországból hozták be, a további sorrend: Japán, Dél-Korea, Kína és Marokkó.

A legtöbb EU-ban gyártott autót az Egyesült Államokba, Kínába, Törökországba, japánba és és Svájcba adták el.

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.