Jószomszédi iszony
béel
2019. február 27. szerda, 11:02
Nem, nem hadgyakorlat volt a Fekete-tengeren.

A legendásan jó román-török kapcsolatok jegyében, a száz évvel ezelőtti közös élményeket felidézve zajlott a napokban a fekete-tengeren: a román parti őrség egyik hajója tüzet nyitott egy török halászhajóra.

A román fél szerint a törökök törvénytelenül halásztak a Románia kizárólagos gazdasági övezetének számító, Konstancától 65 tengeri mérföldre található régióban, és mivel nem reagáltak a parti őrség figyelmeztetésére, a román fél figyelmeztető lövéseket adott le.

A parti őrség közleménye szerint a fegyverhasználat a hatályos törvények betartásával, „fokozatosan” történt. Ráadásul a török halászhajú visszaeső volt, már korábban is orvhalászott a román felségvizeken.

A török halászokat ráadásul az ág is húzta, mivel Isztambulban is megbírságolták őket tiltott határátlépés és engedély nélküli halászat miatt.

A török matrózok ugyanakkor azt állították: nemzetközi vizeken tartózkodtak, és hárman közülük megsebesültek, amikor a román fél tüzet nyitott.

A román parti őrség állítása szerint ugyanakkor a hajóra csakis nem halálos lőszernek minősülő gumilövedékekkel lőttek.

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.