izgalmas volt
Szerző: Boros Miklós
2019. február 24. vasárnap, 20:07
Medgyesi segítséggel jutottak a felsőházba.
Furcsán alakulnak néha a dolgok a fociban: a múlt héten a székelyföldi csapat szertefoszlatta a Gaz Metan reményeit, most pedig éppen a medgyesi csapat eredményének köszönhetően vált biztossá, hogy a Sepsi a legjobb hat között szerepelhet a román focibajnokság rájátszásában. Történetében először.
 
A háromszékiek sorsa pénteken saját kezükben volt, de Birahima Tandia mellélőtte a 11-est a Viitorul ellen, így csak 0-0 lett a meccs vége. A FC Botoșani így megkapta az esélyt, hogy megelőzze a Sepsit az alapszakasz utolsó fordulója előtt, de a 2019-ben eddig minden meccsét megnyerő bukovinai csapat erejéből hazai pályán csak 1-1-re futotta a Gaz Metan ellen, így az OSK számára már nem lesz tétje a jövő hétvégi kolozsvári látogatásnak. Annál inkább a szerda esti kupameccsnek, szintén a CFR ellen, de hazai pályán...
 
A 37 pontos Sepsi ugyan csak eggyel előzi meg a FC Botoșani-t és kettővel a Viitorult, ám ez a két csapat az utolsó fordulóban éppen egymás ellen játszik, így legfeljebb csak egyik kerülhet a jelenleg ötödik OSK elé.
 
A Liga 1 négy éve érvényes versenyrendszere szerint az alapszakasz első hat helyezettje újabb oda-vissza kört játszik egymás ellen a bajnoki címért és az európai kupahelyekért, de a rájátszás előtt minden csapat esetében megfelezik az addig elért pontszámot (páratlan szám esetén felfelé kerekítenek). Ugyanígy történik a kiesés elkerüléséért harcoló 7-14. helyezettek esetében is, de az erdélyi focirajongók közül az alsóház küzdelmei idén csupán a Szeben megyeieket fogják érdekelni. 
comments powered by Disqus
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.
A rácsok mögül ujjal mutogat a bukott kormányfőre EU-s pénzekkel kapcsolatos csalással vádolva őt.
Három napja keresik a rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők.
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Kerekes Erzsébettel, a gyermekfilozófia egyik erdélyi meghonosítójával beszélgettünk oktatásról, filozófiáról, gyermekekről.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.