Illusztráció | A kép forrása a Pixabay
kórházon belüli
szabot
2019. február 19. kedd, 18:32
Két pánciens is belehalt a fertőzésbe múlt héten.
Leállították kedden a bukaresti Marius Nasta Tüdőgyógyászati Intézet műtőjét és intenzív osztályát kórházon belüli fertőzés miatt, közölte az egészségügyi minisztérium. A tárcát a bukaresti közegészségügyi igazgatóság értesítette, hogy kimutatták az Acinetobacter baumanii baktériumot úgy a kórház saját, 12-én vett mintájának ellenőrzésekor, mint ahogy a közegészségügyisek 13-án vett mintájában.
 
A műtőt és az intenzív osztályt csak egy nagyon alapos takarítás és teljes fertőtlenítés után nyitják újra, azt pedig újabb ellenőrzés követi.
 
A tüdőgyógyászatot és az egészségügyi minisztériumot pénteken értesítette a közegészségügyi hivatal, hogy ellenőrzést folytat, és korlátozták a betegek felvételét az intenzív osztályra. A kórház igazgatója nemcsak hogy elismerte a nozokomiális fertőzést az intézetében, hanem egyből jelentette is a közegészségügyi hivatalnak, hangsúlyozta Sorina Pintea miniszter. 
 
Nem véletlenül hangsúlyozta, Románia ugyanis olyan mértékben tagadja a kórházon belüli fertőzéseket, hogy az országos statisztika mindig messze jobb, mint az európai átlag. Csak közben a kórházakban is irdatlanul magas az antibiotikumos kezelések aránya, amely viszont jelentős nozokomiális fertőzésekre utal. A 2015 novemberi Colectiv-tűz külföldi kórházakba kikerült sérültjeiről és áldozatairól is rendre derült ki, hogy súlyos fertőzéseket szedtek össze a bukaresti kórházakban.
 
A bukaresti tüdőgyógyászati intézet intenzív osztályán múlt héten két páciens hunyt el, és két másikat is az Acinetobacter baumanii baktérium okozta fertőzés miatt kezelnek.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30003
Egy szatmári képzőművész aprólékos munkával készítette el a történelmi ruhadarabot.
A pere kimenetelétől függ személyes szabadsága és hatalmának megőrzése.
Romániában még nem volt példa arra, hogy újságírók pereljenek be egy önkormányzatot.
Ha Európa ferde szemmel néz Magyarországra, akkor Románia kedvezőbb fényben tűnhet fel. És mégsem.
Nem mi állítjuk ezt, hanem egy civil szervezet, mely kielemezte a jelölteket.
Mert adni ad. Mutatjuk, hogy mennyit.
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium hagyományos udvari bálja idén is megdobogtatta a szíveket.
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Tegnapelőtt költözött az intézmény Jeruzsálembe. Tegnap hó, mégsem! Ma megint költözik. A román diplomáciai szappanopera folytatódik.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.