Illusztráció | A kép forrása a Pixabay
kórházon belüli
szabot
2019. február 19. kedd, 18:32
Két pánciens is belehalt a fertőzésbe múlt héten.
Leállították kedden a bukaresti Marius Nasta Tüdőgyógyászati Intézet műtőjét és intenzív osztályát kórházon belüli fertőzés miatt, közölte az egészségügyi minisztérium. A tárcát a bukaresti közegészségügyi igazgatóság értesítette, hogy kimutatták az Acinetobacter baumanii baktériumot úgy a kórház saját, 12-én vett mintájának ellenőrzésekor, mint ahogy a közegészségügyisek 13-án vett mintájában.
 
A műtőt és az intenzív osztályt csak egy nagyon alapos takarítás és teljes fertőtlenítés után nyitják újra, azt pedig újabb ellenőrzés követi.
 
A tüdőgyógyászatot és az egészségügyi minisztériumot pénteken értesítette a közegészségügyi hivatal, hogy ellenőrzést folytat, és korlátozták a betegek felvételét az intenzív osztályra. A kórház igazgatója nemcsak hogy elismerte a nozokomiális fertőzést az intézetében, hanem egyből jelentette is a közegészségügyi hivatalnak, hangsúlyozta Sorina Pintea miniszter. 
 
Nem véletlenül hangsúlyozta, Románia ugyanis olyan mértékben tagadja a kórházon belüli fertőzéseket, hogy az országos statisztika mindig messze jobb, mint az európai átlag. Csak közben a kórházakban is irdatlanul magas az antibiotikumos kezelések aránya, amely viszont jelentős nozokomiális fertőzésekre utal. A 2015 novemberi Colectiv-tűz külföldi kórházakba kikerült sérültjeiről és áldozatairól is rendre derült ki, hogy súlyos fertőzéseket szedtek össze a bukaresti kórházakban.
 
A bukaresti tüdőgyógyászati intézet intenzív osztályán múlt héten két páciens hunyt el, és két másikat is az Acinetobacter baumanii baktérium okozta fertőzés miatt kezelnek.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30003
Amint az várható volt, a szövetség 33+10 tulipánossal vág neki az európai parlamenti választásoknak.
Miért is van az, hogy annyi ön- és közveszélyes tragacs gurul a mioritikus haza közútjain? Az ember elolvassa a cikket, és örökre elmegy a kedve a használt autóktól.
Az abszurditás határát már rég túllépte ez az ügy, de még mindig lehet fokozni.
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
A századik válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs passzaiból születtek a horvátok elleni gólok.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.