Illusztráció | A kép forrása a Pixabay
Szolgálnak és vétenek
szabot
2019. február 18. hétfő, 19:12
Sőt két rendőr is elnézést kért, miközben a rendőrség mint intézmény nem akar bocsánatot kérni.

Felébresztették a mesterséges kómából a kolozsvári orvosok, és helikopterrel marosvásárhelyi kórházba szállították hétfő délután azt a magyarói nőt, akit tíz napja rendőrök lőttek fejbe, miközben egy gyorshajtásért üldzött autóst akartak elkapni.

Az 59 éves nő fia derűlátóan nyilatkozott a Krónikának: bár édesanyjával még nem találkozott, az orvosi jelentések biztatóak, édesanyja lekerült a gépekről, kommunikál, mozgatja a végtagjait. Elmondta, a szászrégeni rendőrkapitányság két vezetője is felkereste: az intézmény támogatásáról biztosította, ugyanakkor elnézést kért a történtekért.

Bár minden jóérzésű ember ezt normálisnak tartaná, annak fényében kapott hírértéket, hogy korábban a Maros megyei rendőrfőkapitány kategorikusan elutasította a bocsánatkérés lehetőségét mondván: egy ilyen gesztussal a rendőrség beismerné, hogy hibázott. Dumitru Bâltag szerint viszont a nőt súlyosan megsebesítő rendőr nem tévedett, a nyomozás még nem állapított meg ilyesmit, jogerős bírósági ítélet pláne nincs még az ügyben.

A rendőrség egyébként titkolja, ki volt az a rendőr, aki február 8-án este hat golyót eresztett rá a rendőrség szerint a járőr felé száguldó autóra Magyarón. Az autót nem találta el, egy megpattanó lövedék viszont az út mentén gyalogló nőt igen. A Szászrégentől üldözött autóst végük húsz kilométerrel odébb, Ratosnyán tudták elkapni.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29987
Hiába varázsoltak hazai hangulatot a vendégszurkolók, a szlovákok győztek Nagyszombaton.
Egy jó dolog van ebben az egész hisztiben. Tekintettel arra, hogy a PSD-s pártvezérnek gerincsérve van, íme a bizonyíték: Dragnea úrnak mégis van gerince.
Elismerik a jegyeiket, de csak most az egyszer.
És fogunk-e emlékezni a Székely Tigrisekre? Határ- és emlékezetvédelmet egyaránt feszegető könyv bemutatóján jártunk.
Tény, hogy 100 éves történelme alatt Románia egyik nacionalista cseberből a másik nacionalista verembe esett.
Nem csodálnánk, ha a juhimádó és kormorángyűlölő román mezőgazdasági tárcavezető tartós pánikrohamban törne ki a hír hallatán.
A román sajtó szerint a magyar válogatottban köthet ki Fülöp Lóránd, a FC Botoşani csatára, akit épp behívtak a román ifikeretbe.
Íme, az idei román próbaérettségi aranyköpései. Igazán aranyosak.
Megépült az első sztráda fölötti zöld átjáró, hogy a nagyvadak zavartalanul kószálhassanak a környéken.
Az uszító cikkeiről elhíresült szerző a magyar nemzeti ünnep alkalmából írt felköszöntő üzenetbe csomagolja elképesztő tanácsait.
A tervek szerint így lesz a kincses város történelmi központja egyre élhetőbb. Most már csak idő kell hozzá. És némi pénz.
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.