Medvebűnözés
béel
2019. február 18. hétfő, 13:01
A környezetvédelmi ügynökség kilövési engedélyt kért ellene.

Sokba kerülhet a torkoskodás annak a medvének, amely a múlt héten, illetve a hétvégén több alkalommal is beszabadult egy udvarra Marosvásárhelyen, és több méhkaptárt is tönkretett: a Környezetvédelmi Ügynökség kilövési engedélyt kért ellene.

Dănuţ Ştefănescu, az ügynökség Maros megyei kirendeltségének vezetője hétfőn elmondta, miután a medve szombatra virradóra már sokadik alkalommal tört be a Negoiului utcai portára, ahol megrongálta a kaptárakat és felfalta a mézet, engedélyt kértek a bukaresti hatóságoktól a kilövésére, elkerülendő a további károkozást, illetve azt, hogy veszélyeztesse a polgárok testi épségét.

A medve által a méhésznek okozott kár a gazda becslése szerint mintegy tízezer lej. Az állat a gyanú szerint egy nőstény, amely a Somostető irányából érkezik, és arra is távozik.

A környezetvédelmi ügynökség vezetője szerint az, hogy a medve immár visszatérő „vendég”, azt jelzi, hogy hozzászokott a városhoz, ami potenciális veszélyforrássá teszi. 

Azt is elmondta, hogy az ügynökség becslései szerint a megyében mintegy ezer medve él, az állatvédő szervezetek viszont ennél kevesebbre teszik a számukat. A vadászok ugyanakkor többre. 

Annyi azonban  Ştefănescu szerint bizonyos, hogy több medve él a megyében, mint ahánynak az eltartására az élőhely nagysága alkalmas.

Az érintett utca lakói egyébként félelemben élnek a medve miatt, van, aki máshova költöztette a gyerekét. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29980
Legalább húsz férfiból álló banda esett neki az állatnak.
Hiába kérik, ha nem fektetnek bele.
Egy egyszerű asszony észbontó politikai karrierjének pillanatfelvétele.
A mioritikus ellenzék szavazni hívta a polgárokat, hogy a PSD-s Sátán távozzon a kormányzatból. És az emberek elmentek. Most pedig mímelnie kell, hogy megpróbálja megbuktatni a kormányt.
Moldovában rendeződni látszik a helyzet, a háttérből irányító és kavaró oligarcha elmenekült, de nem biztos, hogy megússza.
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.