Medvebűnözés
béel
2019. február 18. hétfő, 13:01
A környezetvédelmi ügynökség kilövési engedélyt kért ellene.

Sokba kerülhet a torkoskodás annak a medvének, amely a múlt héten, illetve a hétvégén több alkalommal is beszabadult egy udvarra Marosvásárhelyen, és több méhkaptárt is tönkretett: a Környezetvédelmi Ügynökség kilövési engedélyt kért ellene.

Dănuţ Ştefănescu, az ügynökség Maros megyei kirendeltségének vezetője hétfőn elmondta, miután a medve szombatra virradóra már sokadik alkalommal tört be a Negoiului utcai portára, ahol megrongálta a kaptárakat és felfalta a mézet, engedélyt kértek a bukaresti hatóságoktól a kilövésére, elkerülendő a további károkozást, illetve azt, hogy veszélyeztesse a polgárok testi épségét.

A medve által a méhésznek okozott kár a gazda becslése szerint mintegy tízezer lej. Az állat a gyanú szerint egy nőstény, amely a Somostető irányából érkezik, és arra is távozik.

A környezetvédelmi ügynökség vezetője szerint az, hogy a medve immár visszatérő „vendég”, azt jelzi, hogy hozzászokott a városhoz, ami potenciális veszélyforrássá teszi. 

Azt is elmondta, hogy az ügynökség becslései szerint a megyében mintegy ezer medve él, az állatvédő szervezetek viszont ennél kevesebbre teszik a számukat. A vadászok ugyanakkor többre. 

Annyi azonban  Ştefănescu szerint bizonyos, hogy több medve él a megyében, mint ahánynak az eltartására az élőhely nagysága alkalmas.

Az érintett utca lakói egyébként félelemben élnek a medve miatt, van, aki máshova költöztette a gyerekét. 

comments powered by Disqus
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯