Mezei János pártelnök. Fotó: MPP
Tessék, tessék!
papmeli
2019. február 15. péntek, 18:02
Ha már úgyis a szövetség elöljáróinak a munkáját akadályozza.

Nem mindennapi közleményt adott ki a Magyar Polgári Párt: ebben ugyanis „felszólítja” az RMDSZ vezetését a Dan Tanasă ellen indított petíció támogatására. Mezei János elnök pénteki kommünikéjében elégedetten konstatálja, hogy az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) csatlakozott a kezdeményezésükhöz és annak támogatására kéri híveit. Emellett jelzi, hogy  ugyanezt várja el az RMDSZ-től is.

„Felszólítjuk az RMDSZ vezetőségét, hogy cselekedjen hasonlóan. Már csak azért is, mert a bepanaszolt az RMDSZ-es polgármesterek, megyei vezetők munkáját is megnehezíti” – idézi Mezei Jánost a közlemény. A pártelnök hasonló kéréssel fordult a civil szervezetekhez és magánszemélyekhez is, nemzetiségtől függetlenül.

A politikus azt a félelmet is el akarta oszlatni, hogy az aláíróknak bármi bajuk származhatna ebből. Az aláírások „a közös akarat felmutatására szolgálnak”, a támogatók ezzel nem lesznek részesei a panasz nyomán induló jogi eljárásnak, magyarázta.

ITT írtunk arról, hogy MPP feljelentette a magyarellenes uszítóbajnokot, illetve Stop Tanasă címmel aláírásgyűjtést is indított ellene. Az íveket péntek délutánig 1200-an írták alá online, és a párt újabb ezer papír alapú kézjeggyel is számol.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29956
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.