Ismerős arcok
béel
2019. február 13. szerda, 08:30
A tárca költségvetésének parlamenti bizottsági vitáján kérdezett rá, hogy kiről van szó. Pedig az illető mellette ült.

Nem feltétlenül növelte Bogdan Matei ifjúsági és sportminiszter az abba vetett bizalmat, hogy egyáltalán van-e bármilyen fogalma arról, amivel foglalkozik. 

A tárcavezető ugyanis a minisztérium költségvetésének keddi, parlamenti bizottsági vitáján konkrétan azt sugallta, hogy még azt sem tudja, kivel dolgozik együtt.

A vita során fölmerült, hogy a tervezet csökkentené az olimpikonok járandóságát. Ekkor az egyik honatya megkérdezte: ezt Pescaru asszony is meg tudja erősíteni? Mire Bogdan Matei visszakérdezett: Ki az a Pescaru asszony?

A válasz: A balján ülő hölgy, akivel elméletileg közösen dolgozták ki a költségvetést.

Az említett hölgy, aki valóban ott ült Matei mellett, ugyanis nem más, mint a pénzügyminisztérium költségvetésért felelős államtitkára.

A felvétel Victor Ponta volt szociáldemokrata miniszterelnök tette közzé, aki ma már a Pro Románia élén a jelenlegi szociáldemokrata pártvezetés egyik legkérlelhetetlenebb ellenfele.

Kommentárjában megjegyezte: a miniszter számára ismeretlen Pescaru 2014 óta pénzügyi államtitkár és – legalábbis szerinte – az egyetlen ember a kormányban, aki valóban tudja, mi az a költségvetés.

Persze föl lehetne hozni Matei mentségére, hogy csupán néhány hónapja, a legutóbbi kormányátalakítás óta tölti be a tisztséget.

De ez akkora baki, hogy még ez sem igazi mentség.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29916
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.