Ismerős arcok
béel
2019. február 13. szerda, 08:30
A tárca költségvetésének parlamenti bizottsági vitáján kérdezett rá, hogy kiről van szó. Pedig az illető mellette ült.

Nem feltétlenül növelte Bogdan Matei ifjúsági és sportminiszter az abba vetett bizalmat, hogy egyáltalán van-e bármilyen fogalma arról, amivel foglalkozik. 

A tárcavezető ugyanis a minisztérium költségvetésének keddi, parlamenti bizottsági vitáján konkrétan azt sugallta, hogy még azt sem tudja, kivel dolgozik együtt.

A vita során fölmerült, hogy a tervezet csökkentené az olimpikonok járandóságát. Ekkor az egyik honatya megkérdezte: ezt Pescaru asszony is meg tudja erősíteni? Mire Bogdan Matei visszakérdezett: Ki az a Pescaru asszony?

A válasz: A balján ülő hölgy, akivel elméletileg közösen dolgozták ki a költségvetést.

Az említett hölgy, aki valóban ott ült Matei mellett, ugyanis nem más, mint a pénzügyminisztérium költségvetésért felelős államtitkára.

A felvétel Victor Ponta volt szociáldemokrata miniszterelnök tette közzé, aki ma már a Pro Románia élén a jelenlegi szociáldemokrata pártvezetés egyik legkérlelhetetlenebb ellenfele.

Kommentárjában megjegyezte: a miniszter számára ismeretlen Pescaru 2014 óta pénzügyi államtitkár és – legalábbis szerinte – az egyetlen ember a kormányban, aki valóban tudja, mi az a költségvetés.

Persze föl lehetne hozni Matei mentségére, hogy csupán néhány hónapja, a legutóbbi kormányátalakítás óta tölti be a tisztséget.

De ez akkora baki, hogy még ez sem igazi mentség.

comments powered by Disqus
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.