Tragédia
béel
2019. február 13. szerda, 12:29
Összekeverték egy másik gyanúsítottal.

Nem lett öngyilkos az a húszéves fiatalember, aki miatt néhány nappal ezelőtt Maros megyében egy autós üldözés közben a rendőrök véletlenül fejbe lőttek egy nőt – közölte szerdán a szászrégeni bírósági ügyészség, pontosítva ezzel a témában korábban kiadott híreket.

Az ügyészek szerint a kedden hatósági felügyelet alá helyezett fiatalember életben van, egy másik gyilkosság gyanúsítottja követett el öngyilkosságot.

A nap folyamán korábban az Agerpres hírügynökség írta meg – annak nyomán pedig mi is –, hogy az autós üldözésben érintett férfi öngyilkos lett.

Nem bírta a rá nehezedő nyomást az a húszéves fiatalember, aki miatt néhány nappal ezelőtt Maros megyében egy autós üldözés közben a rendőrök véletlenül fejbe lőttek egy nőt: a rendőrség szerdai közleménye szerint a férfi öngyilkos lett.

A fiatalembert egy nappal korábban helyezték hatósági felügyelet alá.

Mint megírtuk, a múlt heti incidens péntek este történt, amikor gyorshajtót akart lekapcsolni egy szászrégeni rendőrjárőr a Régen környéki forgalomban, de a sofőr nem állt meg a közeg szabályos jelzésére. A közúti rendőrök üldözni kezdték a szökevény sofőrt.

20 kilométerrel északra, Magyaró környékén azonosították ismét az autót, de a sofőr az itteni rendőrök jelzésére sem állt meg, mire az egyik rendőr rálőtt. A golyó azonban nem az autót vagy a sofőrt, hanem egy 59 éves nőt talált el, aki a közelben gyalogolt. 

A rendőrök felhagytak az autós üldözésével, és azonnal a nő segítségére siettek, majd mentőt hívtak hozzá. A nőt először a marosvásárhelyi sürgősségire, majd a kolozsvári idegsebészetre szállították.

A szökevény sofőrt végül további 20 kilométerrel odébb, Ratosnyán állították meg.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29923
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.