Az álorvos (jobbra) egyik kollégájával, aki igazi orvos
Egészségtelen ügy
béel
2019. február 13. szerda, 10:34
Szép teljesítmény.

El sem jutott az érettségiig, nem hogy orvosi egyetemre járhatott volna az a 30 éves nő, aki tíz évig dolgozott önkéntes orvosként Bukarestben az Ilfov megyei kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán – derült ki szerdán a kedden leleplezett álorvosról.

Raluca-Daniela Bîrsan 2003-ban végezte el a nyolcadik osztályt, de a gimnáziumba való bejutáshoz szükséges felmérőn már nem vett részt. Márpedig a sikeres gimnáziumi felvételi eredménybe akkoriban 75 százalékban számított be a felmérő eredménye, és 25 százalékban az általános iskolai átlag, ami esetében 6,72 volt.

Ennek nyomán 1,68-as felvételi vizsgajeggyel egy szakközépiskolába osztották be, egy elektromechanikai képzést biztosító osztályba, de ott még a kilencedik osztályt sem végezte el, és ekkor el is tűnt a tanügyi rendszerből.

Ehhez képest egy 2013-as orvosi egyetemi diplomával nyert felvételt az Ilfov megyei kórházba – amiről aztán a Libertatea című bulvárlap kiderítette, hogy hamis. Ezt kedden megerősítette Sorina Pintea oktatási miniszter is, aki közölte: feljelentést tesznek az álorvos ellen.

A rendőrség is jelezte: hivatalból nyomozást indítottak az ügyben.

comments powered by Disqus
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.