Az álorvos (jobbra) egyik kollégájával, aki igazi orvos
Egészségtelen ügy
béel
2019. február 13. szerda, 10:34
Szép teljesítmény.

El sem jutott az érettségiig, nem hogy orvosi egyetemre járhatott volna az a 30 éves nő, aki tíz évig dolgozott önkéntes orvosként Bukarestben az Ilfov megyei kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán – derült ki szerdán a kedden leleplezett álorvosról.

Raluca-Daniela Bîrsan 2003-ban végezte el a nyolcadik osztályt, de a gimnáziumba való bejutáshoz szükséges felmérőn már nem vett részt. Márpedig a sikeres gimnáziumi felvételi eredménybe akkoriban 75 százalékban számított be a felmérő eredménye, és 25 százalékban az általános iskolai átlag, ami esetében 6,72 volt.

Ennek nyomán 1,68-as felvételi vizsgajeggyel egy szakközépiskolába osztották be, egy elektromechanikai képzést biztosító osztályba, de ott még a kilencedik osztályt sem végezte el, és ekkor el is tűnt a tanügyi rendszerből.

Ehhez képest egy 2013-as orvosi egyetemi diplomával nyert felvételt az Ilfov megyei kórházba – amiről aztán a Libertatea című bulvárlap kiderítette, hogy hamis. Ezt kedden megerősítette Sorina Pintea oktatási miniszter is, aki közölte: feljelentést tesznek az álorvos ellen.

A rendőrség is jelezte: hivatalból nyomozást indítottak az ügyben.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29920
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.