Végjáték: mégsem igazi az álorvos, feljelenti a szaktárca

Hamisított diplomával ment önkénteskedni az Ilfov megyei sürgősségire.
Hirdetés
Feljelenti a Libertatea lapban ma leleplezett álorvost az egészségügyi minisztérium, mert hamisított egyetemi diplomával jelentkezett önkéntesnek az Ilfov megyei sürgősségi kórházba, jelentette be ma Sorina Pintea miniszter.
 
A lap leleplező írásának megjelenése után a kórház megvédte Raluca Daniela Bîrsant, a szóvivő azt közölte, hisznek a nőnek, amíg ki nem derül, hogy nem mondott igazat.
 
Hát most kiderült: több sajtóorgánum megkeresésére is azt közölte az Orvosi Kamara, hogy a nő nem szerepel a tagjai között (így nem praktizálhat orvosként Romániában), a miniszter pedig délután megerősítette, hogy Bîrsan hamis diplomát nyújtott be a személyi dossziéjában, amikor az Ilfov megyei sürgősségi kórház önkéntességi szerződést kötött vele.
 
Pintea elmondta, az önkéntességi szerződést 2018. március 12-én kötötték, de az önkéntességet szabályozó törvény már 2014 óta kimondja, hogy orvosi posztra csak orvosi képzettséggel rendelkező személyt lehet szerződtetni.
 
A miniszter azt ígérte, a szerződtetés kivizsgálására sürgősen összehívják a kórház igazgatótanácsát, ahova ugyan a minisztérium is delegált egy tagot, de őt már vagy fél éve nem hívták meg az ülésekre.
 
Bár a miniszter szerint 2018. márciusi az álorvos szerződése, a Libertatea szerint a nő már tíz éve önkénteskedik a kórház nőgyógyászati osztályán, és a lapnak azt mondta, nem végez orvosi tevékenységet, mindössze műszerekkel szolgálja ki az orvosi személyzetet. A lap azonban beszélt olyan korábbi páciensekkel, akiknek műtéti vágását az illető hölgy varrta össze a kórházban.

Hirdetés