A Dinamo szurkolói ismét kiviselték magukat Sepsiszentgyörgyön

A bukaresti ultráknak nem kell autonómia.
Hirdetés

Ha versenyt lehetne hirdetni magyargyűlöletből, a román szurkolók között a Dinamo ultrái minden bizonnyal toronymagasan az esélyesek között lennének a győzelemre. Főleg, amióta rendszeresen fel kell lépniük a Székelyföldön, ahol ebben a szezonban egyszer már csúnyán megégtek a Csíkszereda elleni kupameccsen.

A szebb napokat is látott bukaresti csapat szombat este Sepsiszentgyörgyön játszott, ahol tavaly áprilisban – a szokásos verbális magyargyalázás mellett – zászlót raboltak és kerítést feszegettek elvadult és elvakult rajongóik. Idén a pályára ugyan nem jutottak be, így hát

írásban üzenték meg, hogy hallani sem akarnak semmiféle autonómiáról,

mert itt csak Románia és csak a Dinamo létezik. Na meg persze lelkesen kántálták a magyarellenes rigmusokat is.

Kilencven perc elég gyatra foci mellé a közel 5000 nézőnek kijutott kilencven perc tömény gyűlölködés is. Mindezt egy olyan csapat nevében, amelynek korábban egy játékosa Avram Iancut éltette, amikor gólt lőtt a Sepsinek.

A meccset amúgy Dan Nistor 11-esből lőtt góljával a Dinamo nyerte 1-0-ra,

és 28 ponttal így is csupán a tizedik helyen áll a Liga 1 táblázatán, miközben a Sepsi (33 pont) a hatodikon. Az alapszakaszból még három forduló van hátra, ezután a legjobb hat a felsőházi, a másik nyolc csapat pedig az alsóházi rájátszásban folytatja.

Hirdetés