Illusztráció: Főtér.ro | A kép forrása a Pixabay
Az átverés doktorai
szabot
2019. február 8. péntek, 18:38
És egy hályogkovács gondozza egy Ilfov megyei falu lakosainak fogazatát.
Már nem praktizál, de bizonyára korábban megtette az az álorvos, akire az egészségügyi tárca bukkant, az a kőművesből lett „fogorvos” pedig, akire a Digi24 hírtelevízió talált rá Ilfov megyében, még most is ellátja a falu fogfájósait.
 
Az olasz álorvos botrányának kirobbanása után még egy személyt azonosított az egészségügyi minisztérium, akinek a bukaresti közegészségügyi hatóság ugyanúgy illegálisan bocsátott ki orvosi ténykedésre feljogosító pecsétet, mint Matteo Politinek, aki Matthew Mode néven vizsgált és műtött plasztikai beavatkozásokra vágyó embereket.
 
Míg Politiről egyre több disznóság derül ki (például hogy a pristinai diplomáját Valentin Popa minisztersége alatt fogadta el érvényesként az oktatási tárca, legalábbis ezt állítja az ügyvédje, akiről ma derült ki, hogy valószínűleg álügyvéd), addig a pénteken azonosított sarlatánról a szaktárca nem árult el semmit, csak annyit, hogy már nem praktizál. Így persze nem zárható ki, hogy egyike lehet annak a két „orvosnak”, akit a közszolgálati tévé szúrt ki, hogy ugyanúgy romániai magánklinikán hirdetik szolgáltatásaikat, de közben nem tagjai a hazai orvosi kamarának, és így nem praktizálhatnának.
 
Részletekkel a hatóságok azért nem szolgálnak, mert ebben az újabb ügyben is már a rendőrség és az ügyészség nyomoz, a szaktárca pedig tovább ellenőrzi a fővárosi közegészségügyi hatóság által kibocsátott pecsétengedélyeket.
 
Időközben a Digi24 hírtévé is rábukkant egy hályogkovácsra Gruiu faluban. Az illetőt nem érte utól, de a falubeliek azt nyilatkozták, Cornel Sandu korábban kőműves volt, és a feleségétől tanulta meg a fogorvoslás alapfogásait. A helybéliek nem panaszkodtak a szolgáltatásaira.
 
Ilyen néven viszont nem szerepel fogorvos az Ilfov megyei fogorvosi kamarában, erősítette meg a testület a Digi24-nek. Hatósági engedély nélküli praktizálás miatt három hónaptól egy évig terjedő szabadságvesztés vagy bírság szabható ki.
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29871
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.