Illusztráció: Főtér.ro | A kép forrása a Pixabay
Az átverés doktorai
szabot
2019. február 8. péntek, 18:38
És egy hályogkovács gondozza egy Ilfov megyei falu lakosainak fogazatát.
Már nem praktizál, de bizonyára korábban megtette az az álorvos, akire az egészségügyi tárca bukkant, az a kőművesből lett „fogorvos” pedig, akire a Digi24 hírtelevízió talált rá Ilfov megyében, még most is ellátja a falu fogfájósait.
 
Az olasz álorvos botrányának kirobbanása után még egy személyt azonosított az egészségügyi minisztérium, akinek a bukaresti közegészségügyi hatóság ugyanúgy illegálisan bocsátott ki orvosi ténykedésre feljogosító pecsétet, mint Matteo Politinek, aki Matthew Mode néven vizsgált és műtött plasztikai beavatkozásokra vágyó embereket.
 
Míg Politiről egyre több disznóság derül ki (például hogy a pristinai diplomáját Valentin Popa minisztersége alatt fogadta el érvényesként az oktatási tárca, legalábbis ezt állítja az ügyvédje, akiről ma derült ki, hogy valószínűleg álügyvéd), addig a pénteken azonosított sarlatánról a szaktárca nem árult el semmit, csak annyit, hogy már nem praktizál. Így persze nem zárható ki, hogy egyike lehet annak a két „orvosnak”, akit a közszolgálati tévé szúrt ki, hogy ugyanúgy romániai magánklinikán hirdetik szolgáltatásaikat, de közben nem tagjai a hazai orvosi kamarának, és így nem praktizálhatnának.
 
Részletekkel a hatóságok azért nem szolgálnak, mert ebben az újabb ügyben is már a rendőrség és az ügyészség nyomoz, a szaktárca pedig tovább ellenőrzi a fővárosi közegészségügyi hatóság által kibocsátott pecsétengedélyeket.
 
Időközben a Digi24 hírtévé is rábukkant egy hályogkovácsra Gruiu faluban. Az illetőt nem érte utól, de a falubeliek azt nyilatkozták, Cornel Sandu korábban kőműves volt, és a feleségétől tanulta meg a fogorvoslás alapfogásait. A helybéliek nem panaszkodtak a szolgáltatásaira.
 
Ilyen néven viszont nem szerepel fogorvos az Ilfov megyei fogorvosi kamarában, erősítette meg a testület a Digi24-nek. Hatósági engedély nélküli praktizálás miatt három hónaptól egy évig terjedő szabadságvesztés vagy bírság szabható ki.
 
comments powered by Disqus
A 45 éves aradi hegymászó három napja tűnt el.
Nincs más dolgunk, mint bekészíteni a popcornt.
Közeledik az államfőválasztás és van egy sor hasonlóság korábbi helyzetekkel. De újdonság is akad, persze.
A bíróság visszaeső bűnözőként kezelte a 64 éves férfit.
A Kreml érdeke, hogy a caracali tragédiát összekapcsolják a deveselui rakétabázissal és az Egyesült Államokkal.
Elveszítheti szülei házát a faipari óriással pereskedő Neuer Weg Egyesület alelnöke.
A Tomcsa Sándor Színház tagja csütörtök délután, 42 évesen hunyt el súlyos betegsége következtében.
Akkor mégis mi a fenének nem vehetik birtokukba a sofőrök? Nem hisszük, hogy van rá észszerű magyarázat...
A román gazdaság azért működőképes, mert a jól végzett munka évszázadok óta beépült a Bánság és Erdély létezési modelljébe és természetébe, propaganda és fellengzős dicsekvés nélkül.
A munkaképes lakosság csaknem negyede hiányzik az országból.
Újabb vitaindító elképzelés született, melyet a diákok máris elleneznek.
A Román Nemzeti Bank (BNR) szerint az ország küladóssága 2019. július 1-jén 103,671 milliárd euró volt. Románia összes termőföldje alig 75 milliárd eurót ér.