Illusztráció: Főtér.ro | A kép forrása a Pixabay
Az átverés doktorai
szabot
2019. február 8. péntek, 18:38
És egy hályogkovács gondozza egy Ilfov megyei falu lakosainak fogazatát.
Már nem praktizál, de bizonyára korábban megtette az az álorvos, akire az egészségügyi tárca bukkant, az a kőművesből lett „fogorvos” pedig, akire a Digi24 hírtelevízió talált rá Ilfov megyében, még most is ellátja a falu fogfájósait.
 
Az olasz álorvos botrányának kirobbanása után még egy személyt azonosított az egészségügyi minisztérium, akinek a bukaresti közegészségügyi hatóság ugyanúgy illegálisan bocsátott ki orvosi ténykedésre feljogosító pecsétet, mint Matteo Politinek, aki Matthew Mode néven vizsgált és műtött plasztikai beavatkozásokra vágyó embereket.
 
Míg Politiről egyre több disznóság derül ki (például hogy a pristinai diplomáját Valentin Popa minisztersége alatt fogadta el érvényesként az oktatási tárca, legalábbis ezt állítja az ügyvédje, akiről ma derült ki, hogy valószínűleg álügyvéd), addig a pénteken azonosított sarlatánról a szaktárca nem árult el semmit, csak annyit, hogy már nem praktizál. Így persze nem zárható ki, hogy egyike lehet annak a két „orvosnak”, akit a közszolgálati tévé szúrt ki, hogy ugyanúgy romániai magánklinikán hirdetik szolgáltatásaikat, de közben nem tagjai a hazai orvosi kamarának, és így nem praktizálhatnának.
 
Részletekkel a hatóságok azért nem szolgálnak, mert ebben az újabb ügyben is már a rendőrség és az ügyészség nyomoz, a szaktárca pedig tovább ellenőrzi a fővárosi közegészségügyi hatóság által kibocsátott pecsétengedélyeket.
 
Időközben a Digi24 hírtévé is rábukkant egy hályogkovácsra Gruiu faluban. Az illetőt nem érte utól, de a falubeliek azt nyilatkozták, Cornel Sandu korábban kőműves volt, és a feleségétől tanulta meg a fogorvoslás alapfogásait. A helybéliek nem panaszkodtak a szolgáltatásaira.
 
Ilyen néven viszont nem szerepel fogorvos az Ilfov megyei fogorvosi kamarában, erősítette meg a testület a Digi24-nek. Hatósági engedély nélküli praktizálás miatt három hónaptól egy évig terjedő szabadságvesztés vagy bírság szabható ki.
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29871
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.