Legalább harminc napig rács mögött tartják az olasz álsebészt

Előzetesbe került.
Hirdetés

Folytatódott a Romániában egész szép plasztikai sebészi karriert befutott nyolcosztályos olasz parkolóőr, Matteo Politi vesszőfutása: a bukaresti 1. kerületi bíróság csütörtökön éjjel 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte.

A bíróság ezzel helyt adott az ügyészség kérésének, amely folytatólagosan elkövetett csalással gyanúsítja, valamint azzal, hogy jogtalanul folytatott orvosi tevékenységet.

Mint megírtuk, a botrány kedden robbant ki, amikor kiderült, hogy „kollégái” – értsd: igazi plasztikai sebészek – már tavaly feljelentették az orvosi kamaránál, miután gyanút keltett bennük, hogy még bemosakodni sem tud rendesen, az orvosi kesztyű felvétele is kihívást jelent számára, és a műtéteket sem feltétlenül az előírásoknak megfelelően végzi.

Mint kiderült, Olaszországban korábban másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, miután ott is orvosnak adta ki magát, ezt követően érkezett Romániába, hogy folytassa fényes orvosi „karrierjét”.

Ehhez csupán néhány hamis diploma kellett, egy jó ügyvéd, aki jó pénzért kijárta számára a működési engedélyt, valamint az egészségügyi igazgatóság egy alkalmazottja, aki saját bevallása szerint „szánalomból” jóváhagyta, hogy Politi sebészként tevékenykedjen.

Hirdetés

A szélhámos érezte, hogy forrósodik a lába alatt a talaj, és megpróbált meglépni, de a hatóságok résen voltak: szerdán reggel Kürtösnél szedték le a Budapest felé tartó vonatról. Ezt követően Bukarestben 24 órára őrizetbe vették, majd most 30 napos vizsgálati fogságba került.

De könnyen előfordulhat, hogy még ennél is hosszabb ideig élvezheti majd a román hatóságok vendégszeretetét.

Hirdetés