Fotó: Haáz Vince/Székelyhon
Van gyógyszer?
gycsaba
2019. február 7. csütörtök, 18:23
Ecaterina Andronescu a helyszínre megy békíteni. Nem először próbálkozik ezzel.

Ismét konfliktuskezelésre készül Ecaterina Andronescu oktatási miniszter: bejelentette, el fog menni Marosvásárhelyre, hogy a helyszínen tájékozódjon a marosvásárhelyi orvosi egyetemen belüli román-magyar feszültségről.

Az MTI kérdésére válaszolva a tárcavezető azt mondta a csütörtöki, kolozsvári sajtótájékoztóján, reméli, hogy a párbeszéd segítségével meg lehet oldani a magyar diákok ügyét, „akik román állampolgárok, és akik felé kötelességeink vannak”. Andronescunak egyelőre fogalma sincs, hogy mikor vezették be a magyar diákok által kifogásolt új vizsgarendet, és ismertek voltak-e az új szabályok a tanévkezdéskor.

Ecaterina Andronescu egyébként 2012-ben, egy korábbi miniszteri mandátuma idején is összehívott egy éjszakába nyúló román-magyar egyeztetést a vásárhelyi orvosin, melynek keretében aláírtak egy hétpontos egyezményt is, teljesen fölöslegesen.

A megállapodás többek közt azt írta elő, hogy magyar rektorhelyettes dönthet a magyar tagozaton meghirdetendő állásokról, és a magyarokat megillető tanársegédi állásokra csakis magyarul tudó oktatókat lehet alkalmazni. A dokumentum kitért arra, hogy az egyetemi akkreditáció befejeztével magyar főtanszékek alakulnak az egyetemen. Ebből azóta sem lett semmi.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29855
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.