Fotó: Vestic.ro
copy-paste
papmeli
2019. január 22. kedd, 14:04
Ezt állítja egy gyulafehérvári fejlesztési szakember.

Ioan Bele fejlesztési és innovációs szakember, a Metal Manufacturing Transilvania klaszter elnöke szerint tőle lopták a Nyugati Szövetség ötletét a négy nagyváros – Kolozsvár, Temesvár, Arad és Nagyvárad – elöljárói. A férfi a gyulafehérvári Ziarul Unirea lapnak adott interjúban azt mondja, hogy Emil Bocnak, a kincses város elöljárójának rukkolt elő ötletével, melyről további tárgyalásokat szeretett volna.

Erre azonban soha nem került sor, ellenben a Nemzeti Liberális Párt (PNL) négy politikusa előállt a nagy erdélyi összeborulás tervével, a Nyugati Szövetséggel. Mely, állítja Bele, az ő projektjére épül. A fejlesztési szakember Gyulafehérvár és környéke számára dolgozott ki egy együttműködési modellt európai uniós pénzek lehívására.

Ezt fejlesztette tovább egy egész régiót lefedő projektté,

melyet állítása szerint Erdély, Bánság vagy akár Moldva esetében is alkalmazni lehetne. Bele azt mondja, gazdasági súlya miatt Kolozsvárt szemelte ki arra, hogy felkarolja a projektet. Ennek első verzióját el is vitte a kincses város fejlesztési igazgatóságára, sőt, személyesen is beszélt róla Emil Boc polgármesterrel Gyulafehérváron, még 2017-ben.

Mi több, a szakma, fejlesztési igazgatóságok, egyetemek támogatását is kérte hozzá.

Kidolgozta az egyesület statútumát is, melyet 2018 augusztusában szintén benyújtott a kolozsvári polgármesteri hivatalba, és várta, hogy tárgyalhasson róla Emil Boc polgármesterrel. A találkozó azóta sem valósult meg, nem is kapott választ felvetésére, ellenben – mondja Bele – az elöljárók bejelentették a Nyugati Szövetség létrejöttét és ötletét "politikai projektté degradálták".

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29644
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.