Fotó: Vestic.ro
copy-paste
papmeli
2019. január 22. kedd, 14:04
Ezt állítja egy gyulafehérvári fejlesztési szakember.

Ioan Bele fejlesztési és innovációs szakember, a Metal Manufacturing Transilvania klaszter elnöke szerint tőle lopták a Nyugati Szövetség ötletét a négy nagyváros – Kolozsvár, Temesvár, Arad és Nagyvárad – elöljárói. A férfi a gyulafehérvári Ziarul Unirea lapnak adott interjúban azt mondja, hogy Emil Bocnak, a kincses város elöljárójának rukkolt elő ötletével, melyről további tárgyalásokat szeretett volna.

Erre azonban soha nem került sor, ellenben a Nemzeti Liberális Párt (PNL) négy politikusa előállt a nagy erdélyi összeborulás tervével, a Nyugati Szövetséggel. Mely, állítja Bele, az ő projektjére épül. A fejlesztési szakember Gyulafehérvár és környéke számára dolgozott ki egy együttműködési modellt európai uniós pénzek lehívására.

Ezt fejlesztette tovább egy egész régiót lefedő projektté,

melyet állítása szerint Erdély, Bánság vagy akár Moldva esetében is alkalmazni lehetne. Bele azt mondja, gazdasági súlya miatt Kolozsvárt szemelte ki arra, hogy felkarolja a projektet. Ennek első verzióját el is vitte a kincses város fejlesztési igazgatóságára, sőt, személyesen is beszélt róla Emil Boc polgármesterrel Gyulafehérváron, még 2017-ben.

Mi több, a szakma, fejlesztési igazgatóságok, egyetemek támogatását is kérte hozzá.

Kidolgozta az egyesület statútumát is, melyet 2018 augusztusában szintén benyújtott a kolozsvári polgármesteri hivatalba, és várta, hogy tárgyalhasson róla Emil Boc polgármesterrel. A találkozó azóta sem valósult meg, nem is kapott választ felvetésére, ellenben – mondja Bele – az elöljárók bejelentették a Nyugati Szövetség létrejöttét és ötletét "politikai projektté degradálták".

comments powered by Disqus
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?