Döglött egérrel tette tönkre a GPS-t, kirúgták, de visszaperelte magát a furfangos közszolga

Bizarr dolgok történnek a Nukleáris Tevékenységeket Felügyelő Országos Bizottságnál.
Hirdetés

Magáncélokra használta a Nukleáris Tevékenységeket Felügyelő Országos Bizottság autóját az egyik temesvári főfelügyelő, aminek a leplezésére egészen furcsa módszerhez folyamodott: egy döglött egér „segítségével” tönkretette a jármű helymeghatározó rendszerét (GPS) és visszatekerte a kilométerórát. Csakhogy egy magyarországi kiruccanása alkalmával a sebességkorlátozás túllépése miatt büntetést kapott, így kiderült, hogy nem csak munkára használja az autót. A férfit kirúgták, de ő nem hagyta annyiban: visszaperelte magát az intézménybe.

A bizottság fellebbezett az aradi bíróság döntése ellen, mely révén a férfi visszakapta az állását, és a temesvári fellebbviteli bíróság elé vitte az ügyet. Ekkor vált nyilvánossá, hogy az illető mindenféle trükkökkel leplezte az autó használatát, még egy döglött egeret is behelyezett a navigációs műszer belsejébe, de ez sem győzte meg a bíróságot, hogy jogos volt a férfi kirúgása.

A történetnek ezzel sincs vége: a munkáját visszaszerző felügyelőt múlt hónapban rajtakapták, amint 13 ezer lejt kér egy állatorvostól, akinek a rendelőjében ellenőrzést végzett. A kenőpénz elfogadása már olyan tettnek bizonyult, mely felett a bíróság sem tudott szemet hunyni: a korábbi visszahelyezési döntést semmissé nyilvánították, majd hatósági felügyelet alá helyezték a furfangos főfelügyelőt és eljárást indítottak ellene.

Hirdetés