EMNP: egyesítsék erejüket az erdélyi magyar pártok az EP-választáson!

A párt szerint a választási koalíció mozgósíthatja a magyarokat.
Hirdetés
Nem aprózná el a dolgokat az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP): azt szeretné, ha a három magyar párt nem külön-külön, esetleg az RMDSZ csak az MPP-vel együtt, hanem közösen indulna a májusban esedékes európai parlamenti választáson. A párt szerint választási koalícióban kellene indulniuk a májusi megmérettetésen.
 
A párt vasárnap közölte: az EMNP Országos Választmánya szombati kolozsvári ülésén elemezte az elmúlt időszak politikai eseményeit és foglalkozott a közelgő európai parlamenti választásokkal. Megállapította: a választások tétje a keresztény Európa és benne a Kárpát-medence jövője, ezért felértékelődnek a Magyarország határain túli közösségek tagjainak szavazataival megszerzett európai parlamenti mandátumok. 
 
„Az erdélyi magyarokat leginkább a három erdélyi magyar párt együttműködése nyomán létrejött választási koalíció mozgósíthatja, amelynek jelöltlistáját a magyar politikai szervezetek által javasolt személyek alkotják. Ennek megfelelően a Néppárt Országos Választmánya a választási koalíció mielőbbi megkötését javasolja, amelynek keretében a Néppárt jelöltje Szilágyi Zsolt, a párt elnöke” –  olvasható a közleményben.
 
Feszült figyelemmel várjuk a másik két párt reakcióját.

 

Hirdetés