Egyszerűen nem tud leszállni a pervonatról Tanasă, a magyarellenes blogger

Ugye, kedves olvasó, hogy ön is unja már? Mi is, de mit tehetünk, ha ez a drága jóember minden nap perel valami marhaságért...
Hirdetés

Lassan tényleg külön rovatot kellene indítani a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) főfejének magyarellenes ténykedéseiről – mondjuk azzal a címmel, hogy Kit jelentett ma fel Dan Tanasă? –, hősünk ugyanis annyira aktív, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket.

Most például arról kell hírt adnunk, hogy a szolgálatos perember egy újabb bírósági eljárást kezdeményezett annak érdekében, hogy a Csíkszeredában kihelyezett kétnyelvű utcanévtáblákon a román megnevezés szerepeljen elől, és ne a magyar.

A Székelyhon portál idéz az ADEC által benyújtott folyamodványból, melyből kiderül, Tanasáék tavaly novemberben már kérték a polgármesteri hivataltól az utcanévtáblák cseréjét, de ezt Ráduly Róbert csíkszeredai polgármester elutasította.

A székelyföldi hivatalokat folyton cseszegető úriember már 2013-ban is ejnyebejnyézett egy sort a város címerét és az utcák magyar, illetve román megnevezését tartalmazó táblák miatt – akkor a prefektúrához fordult, a kormánymegbízott pedig a rendőrséghez –, de a célját nem érte el, ezért most a bírósághoz fordult. Tanasă hasonló okok miatt (perrel) fenyegetőzik Sepsiszentgyörgyön is, mivel nem tetszik neki, hogy a frissen kihelyezett táblákon az utcák román és magyar nyelvű megnevezése egymás mellett szerepel. Ezek a problémák.  

Hirdetés