Egy anyuka nem bírja felfogni, hogy az angol „foot” szó kiejtve nem ugyanazt jelenti, mint a román „fut”

A szülő ki akarja rúgatni az angoltanárt, mert csúnya szavakra tanította a harmadikos gyermekét.
Hirdetés

Önhibáján kívül került kínos helyzetbe egy kolozsvári angoltanár, aki semmi mást nem tett, mint az emberi testrészek angol megnevezését tanította a harmadikosoknak, de az egyik szülő nem bírta felfogni, hogy angol „foot”, azaz láb szó nem ugyanazt jelenti, mint a román „fut”, ami viszont a közösülés vulgárisabb megnevezése. Az anyukát szótárral sem lehetett meggyőzni arról, hogy az angoltanár nem obszcén szavakat tanít a gyerekeknek, hanem valóban ez az angol neve a lábfejnek, így hát panaszt emelt az angoltanár ellen.

Az eset még december utolsó tanítási hetében történt, de szünidő lévén a tanfelügyelőség még csak most indította el az eljárást annak kiderítésére, megalapozott-e az anyuka felháborodása. A panaszt – az érintett tanár szerint – azért is veszik komolyan, mert az illető nemcsak tehetős, hanem magas beosztással is rendelkezik egy helyi cégnél, jó kapcsolatai révén árthat az iskolának.

Az angoltanár a közösségi oldalán arra panaszkodott, hogy a kialakult helyzet miatt kollégái és tanítványai összesúgnak a háta mögött, az egész ügy tönkreteszi a karrierjét, pedig 17 éves pályafutása során soha egy panasz sem érkezett ellene. A stressz pedig az egészségére is rossz hatással van, a családját is befolyásolja. Bejegyzését már több mint háromezren osztották tovább. 

A tanárnak hétfőn kell megjelennie a tanfelügyelőségen, hogy magyarázattal szolgáljon a félreértésre. 

Hirdetés