Képünk illusztráció.
Elkezelés
papmeli
2019. január 17. csütörtök, 16:56
Fél karjába került az onkológusok melléfogása.

Pszichodrámának is durva lenne annak a slatinai nőnek az esete, akit huzamos ideig félrekezeltek orvosai. Annak ellenére írtak elő neki kemoterápiás kezelést, hogy nem is volt rákos. Ellenben a sugárzástól elüszkösödött a fél karja. Az áldozat most pert indított és 150 ezer eurós kártérítést követel.

Silvia Grădinarut még 1999-ben diagnosztizálták mellrákkal és a kezelés részeként levágták a fél mellét. 2014-ben állandó vállfájásra panaszkodott, a slatinai orvosok pedig újra kimondták a verdiktet: rákos. Újabb orvosi véleményért Bukarestbe utazott, ahol azt állították: nincs daganat.

Ennek ellenére slatinai kezelőorvosa kitartott korábbi állítása mellett és kemoterápiás kezelést írt fel számára. Ami újabb egészségügyi problémákhoz vezetett: a sugárzástól elüszkösödött a karja. Gyerekei egy madridi klinikára vitték újabb vizsgálatra, ahol megerősítették: nem újult ki a daganatos betegsége, így felesleges volt a féléves kemoterápiás kezelés.

Romániai kezelőorvosai most azt állítják, hogy a rendelkezésére álló adatok birtokában döntöttek a kemoterápia mellett, ugyanis a bukaresti szakemberek nem papírozták le véleményüket. Sőt, teszik hozzá, közölték a beteggel, hogy milyen mellékhatásai lehetnek a kezelésnek, ennek tudatában vállalta a „gyógymódot”.

comments powered by Disqus
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.