Képünk illusztráció.
Elkezelés
papmeli
2019. január 17. csütörtök, 16:56
Fél karjába került az onkológusok melléfogása.

Pszichodrámának is durva lenne annak a slatinai nőnek az esete, akit huzamos ideig félrekezeltek orvosai. Annak ellenére írtak elő neki kemoterápiás kezelést, hogy nem is volt rákos. Ellenben a sugárzástól elüszkösödött a fél karja. Az áldozat most pert indított és 150 ezer eurós kártérítést követel.

Silvia Grădinarut még 1999-ben diagnosztizálták mellrákkal és a kezelés részeként levágták a fél mellét. 2014-ben állandó vállfájásra panaszkodott, a slatinai orvosok pedig újra kimondták a verdiktet: rákos. Újabb orvosi véleményért Bukarestbe utazott, ahol azt állították: nincs daganat.

Ennek ellenére slatinai kezelőorvosa kitartott korábbi állítása mellett és kemoterápiás kezelést írt fel számára. Ami újabb egészségügyi problémákhoz vezetett: a sugárzástól elüszkösödött a karja. Gyerekei egy madridi klinikára vitték újabb vizsgálatra, ahol megerősítették: nem újult ki a daganatos betegsége, így felesleges volt a féléves kemoterápiás kezelés.

Romániai kezelőorvosai most azt állítják, hogy a rendelkezésére álló adatok birtokában döntöttek a kemoterápia mellett, ugyanis a bukaresti szakemberek nem papírozták le véleményüket. Sőt, teszik hozzá, közölték a beteggel, hogy milyen mellékhatásai lehetnek a kezelésnek, ennek tudatában vállalta a „gyógymódot”.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29585
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.