Sokánt!
Jean St'Ay
2019. január 16. szerda, 18:07
Biza! Az egész Európai Uniónak árt az elnök, mert nem akarja kinevezni Lia Olguța Vasilescut miniszternek. Nem vicc, na!

Van, ugye, ez a cicaharc a kormány- és az elnöki palota között: Dănciláék még tavaly előálltak azzal, hogy Lia Olguța Vasilescu, a kormány vezető erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) üdvöskéje, a Nagy-Románia Párt egykori politikusa legyen a fejlesztésért is felelős miniszterelnök-helyettes, Mircea Drăghici, a PSD pénztárosát pedig kerüljön a közlekedési tárca élére. Klaus Iohannis államelnök a maga részéről ismételten közölte: esze ágában sincs kinevezni a két jelöltet. És így folyik az adok-kapok a két fél között. Iohannis legutóbb hétfő este jelentette be, hogy ezen a héten ismét kukába dobja a kinevezéseket.

Na, erre jött a válasz Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonytól, egyenesen Brüsszelből. A hölgy ugyanis épp ott tartózkodik, és volt is egy kis csörtéje az EP-képviselőkkel.

Szóval, Dăncilă asszony kapta magát, és jól leteremtette az államelnököt kedvenc tévéadójában, az Antena 3-ban. Azt mondta, ő nemigen tudja megmagyarázni (ja, mint oly sok mindent), miért kell Iohannis úrnak a belső harcok oltárán feláldoznia egyes, nem csak Románia számára fontos projekteket. És innen átadjuk a szót a miniszterelnök asszonynak, mert jobban mi sem tudjuk elmondani a bolygó méretű marhaságot:

„Azt hiszem, ez a kinevezésekkel szemben tanúsított ellenállás, hogy elegánsan fogalmazzak, nem csak nemzeti, hanem európai hatásokkal is jár, mert a két területen meghozandó döntések az összes európai polgárra vonatkoznak, nem csak a románokra. Az elnöknek meg kell értenie, hogy a vonatkozó döntések, a projektek kezelése, a közlekedés és régiófejlesztés terén elérendő konszenzus több mint 500 millió polgár életét befolyásolja.”

Na, és most akkor képzeljék el azt az 500 millió európai polgárt, akik Viorica asszony vészjósló bejelentése után azonnal álmatlansággal kezdenek küszködni, illetve Klaus Iohannist, amint a felelősség roppant súlya alatt behúzott farokkal azonnal kinevezi a két érdemdús jóembert miniszternek.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29569
Pedig a párttársai által vezetett Kolozs Megyei Tanács is gyarapította a feleslegesen adakozók listáját.
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.