Dixit?
szabot
2019. január 16. szerda, 10:35
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Miután csúfosan elbukott a Theresa May brit kormányfő kitárgyalta Brexit-megállapodás a londoni alsóházban, Jeremy Corbyn ellenzéki vezető pedig bizalmatlansági indítványt nyújtott be, amelyről már ma szavaznak a képviselők, a törvényhozás azon dolgozik, hogy halassza Nagy-Britannia kilépését az EU-ból. 
 
Legalábbis ezzel nyugtatta pár miniszter az aggódó üzletembereket nem sokkal a parlamenti szavazás után, árulta el az egyik, a telefonhívásban szintén részt vevő üzletember a Reutersnek. Philip Hammond pénzügyminiszter, Greg Clark vállalkozásügyi és Stephen Barclay Brexit-ügyi miniszter beszéltek az üzletemberekkel, és azt mondták nekik, hogy a honatyák olyan határozatot készítenek elő, amellyel halasztani akarják a Lisszaboni Szerződés 50-es cikkelyének aktiválását, azaz a kilépést.
 
Az üzletember elmondása szerint a miniszterek mindent megtettek, hogy úgy tűnjenek, hogy tudják, mi történik, de valójában senki sem tudja, mi következik.
 
A két és fél évvel ezelőtti népszavazás után arról állapodott meg Nagy-Britannia és az Európai Unió, hogy előbbi idén március 29-én (a román uniós elnökség alatt) hagyja el az uniót azon feltételek alapján, amelyekről abban a két évben állapodnak meg, mert a feltételek nélküli szakítás gyakorolná a legdurvább hatást mindkét fél gazdaságára. 
 
A megállapodás 2018 novemberében megszületett, de Theresa May nem merte decemberben szavazásra bocsátani a brit alsóházban. Januárban sem tudott elegendő támogatást szerezni hozzá, a tegnap esti szavazáson elbukott. Ezután gyakorlatilag bármi következhet egy feltételek nélküli, no-deal Brexittől akár a bennmaradásig, bár ez utóbbit jelenleg egyik fél sem akarja, az EU-s fél pedig már számtalanszor jelezte, hogy nem fog eltérni a tavaly év végén jóváhagyott megállapodástól, azt módosítani nem fogja.
 
A legvalószínűbb és leggyorsabb reakció a március 29-i határidő halasztása, de a kilépést olyan sokáig már nem lehet halasztani, mert májusban tartják az EP-választásokat, amit már eleve úgy terveztek meg, hogy ebből Nagy-Britannia kimarad. Az Európai Parlament briteknek fenntartott helyeit már szinte mind újraosztották a többi 27 tagállam között.
 
Elképzelhető a brit európai uniós kiválás márciusra tervezett határidejének meghosszabbítása, ha az Egyesült Királyság ezt jó okkal kéri – közölte az Európai Bizottság szóvivője szerdán, a Brexit feltételrendszerét tartalmazó megállapodás előző napi londoni elutasítása után. Margarítisz Szkínász brüsszeli sajtóértekezletén újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a brit kormány eddig nem kért hosszabbítást, de ha a jövőben végül így tesz, akkor a bennmaradó huszonhét tagállam vezetői döntenek majd az ügyben egyhangú szavazással.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29561
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.