Csillagok háborúja
gycsaba
2019. január 15. kedd, 12:47
Hozta a formáját a botrányhős.

Széthisztizte magát Bölöni László legutóbbi interjúja miatt a Nasty becenévre hallgató egykori teniszcsillag, mert a labdarúgóedző azt merészelte nyilatkozni, hogy szerinte Simona Halep Románia első számú teniszezője, Ilie Năstase előtt van a helye a sportág honi történetében.

Ennyi kellett a botrányok büszke ászának, aki igyekezett emlékeztetni mindenkit, hogy 1973-ban ő is világelsőnek számított, és nem érti, hogy „a futball világából érkező Bölöni” hogyan merészeli őt bárkihez is hasonlítgatni. „Őt vajon össze lehet hasonlítani Pelével? Ha hülyeségek vannak a fejében, én nem tudom, mit válaszoljak neki” – jelentette ki a Prosport kérdésére Năstase,

majd megjegyezte, lehet, hogy Bölöni „ivott valamit, vagy fájt a foga, mielőtt interjút adott”. Aztán teljesen váratlanul a magyar kártyát is elővette.

„Lehet, ha magyar nevem lenne, ha Jánosnak hívnának, akkor elég jó lennék neki. Magyarországnak soha nem volt világelső teniszezője (…) Azt üzenem neki, hogy Konstancára költözöm, és akkor a városnak két világelső teniszezője is lesz (Simona Halep szülővárosáról van szó – szerk megj.). Budapestnek nem lesz egy sem” – toldta meg a mondandóját a 72 éves úriember.

Ilie Năstase egy ideje csak és kizárólag botrányos viselkedésével tudja felhívni magára a figyelmet, ezekről többek közt itt, itt, itt és itt írtunk. Bölöni László hétfőn közölt interjúrát mi is szemléztük, ebben a marosvásárhelyi mester elmondta, soha nem szégyellte, hogy Romániában született. 

comments powered by Disqus
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.
Bár ne kellett volna.