Fotó: Botoseneanul.ro
Áció, káció
papmeli
2019. január 14. hétfő, 08:42
Három hét tanítás, három hét vakáció. Mi az?

Még visszaszokni sem lesz idejük az iskolapadba a diákoknak, a három hetes téli vakáció után ma ugyanilyen hosszú tanítási időszak veszi kezdetét. Az iskolásoknak és óvodásoknak három hetet kell csak várniuk az újabb szünidőig, hiszen február 2-10. között esedékes a félévközi vakáció.

Igaz, ezzel már kevésbé nagyvonalú az oktatási minisztérium, egyetlen hétig tart. De vakációból a február 11-én kezdődő második félévben sem lesz hiány. A tavaszi szünidő kéthetes lesz, április 20. és május 5. között élvezhetik a szabadságot a gyerekek, és rendhagyó módon mind a katolikus, mind az ortodox húsvét beleesik.

A 2018-2019-es tanév június 15-én ér véget, ekkor kezdődik a napra pontosan három hónapos nyári szünidő. Az újabb iskolai év szeptember 15-én kezdődik.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29524
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.
Kerelőszentpálon, illetve Dés mellett lépett ki a medréből a két folyó.
„Szavazzatok az RMDSZ-re” – írja Facebook-bejegyzésében a politikus.
Érkeznek az utolsó közvéleménykutatási adatok.
Az ideológiák uralták az iskolát a Horthy-korszak után a Rákosi- és a Kádár-korszakban is. De lehet-e hatékony az ideologikus tanítás?
Mutatjuk, hogy mennyit is. Csak a napidíj nagyobb, mint a romániai minimálbér.
Biza, a magyar miniszterelnöknek ez is összejött. Igaz, a román fél, elsősorban Liviu Dragnea besegített egy kicsit, a szerző szerint.
A védelmi minisztérium beavatkozását kérik.