Bűn, cselekmény
béel
2019. január 11. péntek, 10:40
Ha egyáltalán kijön.
Életfogytiglanra ítéltek Nagy-Britanniában egy román férfit, aki még tavaly június elsején meggyilkolta hét hónapos terhes barátnőjét Londonban – számolt be a Huffington Post.
 
A 44 éves Ioan Câmpeanu egy ollóval szórta torkon a 28 éves nőt, majd elment otthonról. A kihallgatás során a nem kissé zavart férfi azt mondta: azért, „hogy meglátogassa a királynőt”.
 
Annyi bizonyos, hogy mintegy két órán keresztül autózott London belvárosában, és a Buckingham-palota mellett is elhajtott.
 
Ezt követően hazament, és értesítette a rendőrséget.
 
Mint kiderült, annak ellenére, hogy mintegy negyvenszer megszúrta a nőt, az megmenthető lett volna, ha azonnal kihívta volna a mentőket – az igazságügyi orvosszakértő szerint barátnője a halála előtt még mintegy húsz percig agonizált.
 
A férfit így a nő és meg nem született gyermekük meggyilkolása miatt is bűnösnek találták, és életfogytiglanra ítélték.
 
Ez annyit jelent, hogy legkorábban 26 év múlva hagyhatja el a börtönt. 
 
A nő unokatestvére azt mondta a bíróságnak, Câmpeanu már korábban is bántalmazta élettársát.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29497
Ha Európa ferde szemmel néz Magyarországra, akkor Románia kedvezőbb fényben tűnhet fel. És mégsem.
Nem mi állítjuk ezt, hanem egy civil szervezet, mely kielemezte a jelölteket.
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium hagyományos udvari bálja idén is megdobogtatta a szíveket.
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Tegnapelőtt költözött az intézmény Jeruzsálembe. Tegnap hó, mégsem! Ma megint költözik. A román diplomáciai szappanopera folytatódik.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.