Lúzerek?
Jean St'Ay
2019. január 10. csütörtök, 15:18
Úgy tűnik, az inkompetencia, a sumákság, no meg a politikai (le)fekvés azok a kritériumok, melyek alapján be lehet kerülni a román kormányba.

Szóval, itt van ez a csodálatos román kormány, Viorica Dăncilával az élen. Őt most nem fogjuk emlegetni, eleget cseszegetik szegényt minden irányból, és hát, nem épp ok nélkül. A kormány és az államigazgatás viszont tele van olyan alakokkal, akiknek a nevét kizárólag azért szoktuk kikeresni, mert hogy épp oda kerültek, ahova. Mert amúgy teljesen felejthetők.

Mi a közös ezekben az emberekben? Hát az, hogy totál inkompetensek abban, amelynek az irányítását rájuk bízták a nagy pártemberek, vagy éppen röhejesen sumákok. Nézzük őket.

Az adóhatóság (ANAF) új vezérnőjéről, Mihaela Triculescuról már beszámoltunk: három év alatt ötször bukta el a szóbeli vizsgát, egy adóellenőri posztra. Viszont Darius Vâlcov, a miniszterelnök asszony tanácsadója és Liviu Dragnea egyik jobb keze ajánlotta. Más kérdés?

A jelenlegi sportminiszter, bizonyos Bogdan Matei valóban focista volt annak idején. Nem hallottak róla? Mi sem. A harmadik ligában rúgta a lasztit. Aztán szögre akasztotta a cipőket és elment tornatanárnak. Igen ám, de oda is vizsgázni kell. Matei úrnak pedig sikerült elérnie a remek 2,75-ös bukó pontszámot. Hat évvel később, háromszori próbálkozás után viszont már vette az akadályt. De közben jött egy jobb ötlete: beiratkozott a PSD-be, és hát, ott valahogy jobban teljesített. Iskolaigazgató, tanfelügyelő, szenátor, most meg miniszter. Na, így kell karriert építeni! Ja, ő volt az, aki első parlamenti mandátuma idején azt hitte, hogy a román parlament fog szavazni Hammurapi törvénykönyvéről. Lehet röhögni!

Marius Budăi munkaügyi miniszter (Lia Olguța Vasilescut váltotta fel) hivatalos életrajzában az áll, hogy az egyik gyermekvédelmi hatóság referense, felügyelője, szakfelügyelője volt. Politikai források szerint azonban a valóságban az intézmény sofőrje volt. Ám aztán jött a PSD-s hátszél, és az úr végül a miniszteri bársonyszékben landolt.

Gabriel Leș hadügyér nem volt katona. Oké, ez első látásra nem nagy ügy manapság, hiszen nem kötelező a katonai szolgálat. Igen ám, de Leș mester 1975-ben született, tehát amikor elérte a sorköteles életkort, még megvolt a kötelező sorkatonai szolgálat, és akkor ő biza nem volt egyetemi hallgató. Tehát igen valószínű, hogy elegánsan megkerülte a katonaságot. Arról nem beszélve, hogy egy hadügyminiszter esetében azért nem rossz pont, ha katonaviselt, na.

Végül, de nem utolsósorban, a legviccesebb eset. Niculae Bădălău mezőgazdasági minisztert annak idején, még 1988-ban elkapták, mert… búzát lopott. Négy zsákkal! Na nem azért, hogy kenyeret süssön. Hanem, hogy eladja feketén. Kapott is egy év letöltendő börtönböntetést, amit nem töltött le, mert a Kondukátor 70. születésnapja alkalmából minden elítélt amnesztiát kapott, akire 10 évnél kevesebb börtönt mértek. Viszont egy hetet ült vizsgálati fogságban.

Mit is mondjunk? Isten óvjon bennünket.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29485
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
Magyar Házzá alakítja az Iskola Alapítvány a szecessziós palotát, benne a tíz éve közösségi térként működő Moszkva kávézóval.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.