Lúzerek?
Jean St'Ay
2019. január 10. csütörtök, 15:18
Úgy tűnik, az inkompetencia, a sumákság, no meg a politikai (le)fekvés azok a kritériumok, melyek alapján be lehet kerülni a román kormányba.

Szóval, itt van ez a csodálatos román kormány, Viorica Dăncilával az élen. Őt most nem fogjuk emlegetni, eleget cseszegetik szegényt minden irányból, és hát, nem épp ok nélkül. A kormány és az államigazgatás viszont tele van olyan alakokkal, akiknek a nevét kizárólag azért szoktuk kikeresni, mert hogy épp oda kerültek, ahova. Mert amúgy teljesen felejthetők.

Mi a közös ezekben az emberekben? Hát az, hogy totál inkompetensek abban, amelynek az irányítását rájuk bízták a nagy pártemberek, vagy éppen röhejesen sumákok. Nézzük őket.

Az adóhatóság (ANAF) új vezérnőjéről, Mihaela Triculescuról már beszámoltunk: három év alatt ötször bukta el a szóbeli vizsgát, egy adóellenőri posztra. Viszont Darius Vâlcov, a miniszterelnök asszony tanácsadója és Liviu Dragnea egyik jobb keze ajánlotta. Más kérdés?

A jelenlegi sportminiszter, bizonyos Bogdan Matei valóban focista volt annak idején. Nem hallottak róla? Mi sem. A harmadik ligában rúgta a lasztit. Aztán szögre akasztotta a cipőket és elment tornatanárnak. Igen ám, de oda is vizsgázni kell. Matei úrnak pedig sikerült elérnie a remek 2,75-ös bukó pontszámot. Hat évvel később, háromszori próbálkozás után viszont már vette az akadályt. De közben jött egy jobb ötlete: beiratkozott a PSD-be, és hát, ott valahogy jobban teljesített. Iskolaigazgató, tanfelügyelő, szenátor, most meg miniszter. Na, így kell karriert építeni! Ja, ő volt az, aki első parlamenti mandátuma idején azt hitte, hogy a román parlament fog szavazni Hammurapi törvénykönyvéről. Lehet röhögni!

Marius Budăi munkaügyi miniszter (Lia Olguța Vasilescut váltotta fel) hivatalos életrajzában az áll, hogy az egyik gyermekvédelmi hatóság referense, felügyelője, szakfelügyelője volt. Politikai források szerint azonban a valóságban az intézmény sofőrje volt. Ám aztán jött a PSD-s hátszél, és az úr végül a miniszteri bársonyszékben landolt.

Gabriel Leș hadügyér nem volt katona. Oké, ez első látásra nem nagy ügy manapság, hiszen nem kötelező a katonai szolgálat. Igen ám, de Leș mester 1975-ben született, tehát amikor elérte a sorköteles életkort, még megvolt a kötelező sorkatonai szolgálat, és akkor ő biza nem volt egyetemi hallgató. Tehát igen valószínű, hogy elegánsan megkerülte a katonaságot. Arról nem beszélve, hogy egy hadügyminiszter esetében azért nem rossz pont, ha katonaviselt, na.

Végül, de nem utolsósorban, a legviccesebb eset. Niculae Bădălău mezőgazdasági minisztert annak idején, még 1988-ban elkapták, mert… búzát lopott. Négy zsákkal! Na nem azért, hogy kenyeret süssön. Hanem, hogy eladja feketén. Kapott is egy év letöltendő börtönböntetést, amit nem töltött le, mert a Kondukátor 70. születésnapja alkalmából minden elítélt amnesztiát kapott, akire 10 évnél kevesebb börtönt mértek. Viszont egy hetet ült vizsgálati fogságban.

Mit is mondjunk? Isten óvjon bennünket.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29485
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.
Kerelőszentpálon, illetve Dés mellett lépett ki a medréből a két folyó.
„Szavazzatok az RMDSZ-re” – írja Facebook-bejegyzésében a politikus.
Érkeznek az utolsó közvéleménykutatási adatok.
Az ideológiák uralták az iskolát a Horthy-korszak után a Rákosi- és a Kádár-korszakban is. De lehet-e hatékony az ideologikus tanítás?
Mutatjuk, hogy mennyit is. Csak a napidíj nagyobb, mint a romániai minimálbér.
Biza, a magyar miniszterelnöknek ez is összejött. Igaz, a román fél, elsősorban Liviu Dragnea besegített egy kicsit, a szerző szerint.
A védelmi minisztérium beavatkozását kérik.