Vastagbőr
Timi
2019. január 10. csütörtök, 15:55
Korrupcióért csukták le tavaly ilyenkor, egy év után máris pert nyert az állammal szemben Horea Uioreanu.

A fogvatartás körülményeivel elégedetlen Horea Uioreanu, Kolozs megye volt tanácselnöke megnyerte a pert, amit az állam illetékes intézményei ellen indított, így a bíróság összesen 4500 euró erkölcsi kártérítés és a perrel járó költségek (10 213 lej) kifizetésére kötelezi az alpereseket a volt politikus javára. A kolozsvári bíróság megállapította, hogy sérültek az Emberi Jogok Európai Egyezményének 3-as és 8-as cikkelyei, amiért jár a kártérítés. A döntés ellen fellebbezés 30 napon belül nyújtható be.

Horea Uioreanut 2012-ben a Nemzeti Liberális Párt (PNL) színeiben,  szoros verseny után választották Kolozs megye tanácsának elnökévé, mely tisztséget 2014-es megvádolásáig, illetve felfüggesztéséig töltötte be.

2016 májusában 2 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, mert bizalmas információkat csikart ki a titkosszolgálat egyik munkatársától. Börtönbe viszont egy másik ügy miatt került, melyben megvesztegetés elfogadása, okirat-hamisítás és pénzmosási kísérlet vétségében találták bűnösnek.

Büntetéséből körülbelül egy évet töltött eddig le, elviekben hátra van még neki 5 év és négy hónap, hacsak jó magaviselet vagy a börtönkörülmények miatt nem rövidítik le a büntetését.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29486
Ha Európa ferde szemmel néz Magyarországra, akkor Románia kedvezőbb fényben tűnhet fel. És mégsem.
Nem mi állítjuk ezt, hanem egy civil szervezet, mely kielemezte a jelölteket.
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium hagyományos udvari bálja idén is megdobogtatta a szíveket.
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Tegnapelőtt költözött az intézmény Jeruzsálembe. Tegnap hó, mégsem! Ma megint költözik. A román diplomáciai szappanopera folytatódik.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.