Fotó forrása: a kórház honlapja | sjub.ro
Egészség, ügy
MTímea
2019. január 9. szerda, 15:53
A besztercei kórház bíróság elé citáltat egy anyukát, aki miután majdnem meghalt a gyereke, dühös bejegyzést tett közzé az orvosaikról.

Egy óradnai édesanya 8 hónapos beteg gyermekével tavaly év végén kereste fel a besztercei kórházat, ahol állítása szerint az orvosok hagyták volna meghalni a kicsit, mert nem kaptak kenőpénzt. A fiatal nőt végül Kolozsvárra küldték, ahol azt mondták neki, hogy versenyt futottak az idővel, ugyanis a csecsemő bármelyik pillanatban meghalhatott volna. „Egy hónapig Besztercén tartottak, majd félholtan Kolozsvárra küldték a gyermekemet” – írta a Facebookon a dühős anya. Bejegyzését több ezren látták és továbbosztották, több százan fűztek hozzá megjegyzést az orvosokat szidalmazva.

A besztercei kórház vezetősége szerint a nő valótlanságokat állított a Facebookon, ezért rágalmazásért beperelték. Az igazgató, Gabriel Lazany azt nyilatkozta a Mediafaxnak, hogy végig viszik a pert, így a nőnek lehetősége lesz az általa mondottakat bizonyítania a bíróságon. A kórház előkészítette a dokumentációt, összegyűjtötte a bejegyzés alapján készült cikkeket, kikérték az orvosok szakmai kollégiumának közbenjárását is annak kiderítésére, hogy a kolozsvári kollégák fenntartják-e a nő állításait arról, hogy mit mondtak neki.

Az igazgató úgy vélekedett, az édesanya hirtelen érzelmi felindultságból írta a bejegyzését, anélkül, hogy az érem másik oldalát figyelembe vette volna. A nő ugyanis saját felelősségére távozott a kórházból a csecsemővel, miután egy hétig benn tartották a kórházba. Rá két hétre jelent meg újra a súlyos állapotban lévő gyermekkel, akit ezt követően küldtek Kolozsvárra. 

A bíróságon remélhetőleg majd kiderül, kinek van igaza. 

comments powered by Disqus
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.
A rácsok mögül ujjal mutogat a bukott kormányfőre EU-s pénzekkel kapcsolatos csalással vádolva őt.
Három napja keresik a rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők.
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Kerekes Erzsébettel, a gyermekfilozófia egyik erdélyi meghonosítójával beszélgettünk oktatásról, filozófiáról, gyermekekről.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.