őrület
béel
2019. január 8. kedd, 11:45
Nagyváradon történt az eset, az elkövető már készülhet is újra a rácsok mögé.

Néhány hónapot töltött szabadlábon egy szexuális bűncselekmények miatt elítélt férfi, máris készülhet újra a börtönkosztra egy többszörösen elítélt nagyváradi férfi, aki nem bírt magával.

A rendőrség közlése szerint a Vilmos Pop (talán Pap Vilmos?) nevű, 36 éves férfi még karácsony éjjel követte el a bűncselekményt: fél három tájt egy érmihályfalvi lányt támadott meg a Bodola Gyula-stadion közelében, nem messze a vasútállomástól. A 19 éves lányt nekinyomta a falnak, és elkezdte tapogatni. 

A rendőröknek közel két hetükbe telt, hogy az elkövető nyomára akadjanak, de most sikerült: a férfit őrizetbe vették, és 30 napos vizsgálati fogságba helyezték.

Az elkövetőt szár számos alkalommal elítélték nemi erőszak, nemi erőszak kísérlete és szexuális erőszak miatt. Először 2005-ben került rácsok mögé, de büntetését egyszer sem kellett teljes egészében leülnie.

Utoljára négy éve ítélték el egy 16 éves lány zaklatása miatt, de a kiszabott 1621 nap helyett csak 1346-ot kellett leülnie, és tavaly októberben szabadult.

Ezt az a 2017-es jogszabály tette lehetővé, amelynek értelmében az embertelen körülmények között fogvatartottak büntetéséből 30 naponként levontak néhány napot.

Ez az eset is jelzi: talán átgondoltabban kellett volna kidolgozni és alkalmazni a törvényt.

 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29448
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.
Ha az illetékesek adót vetnének ki a román politikai elit ostobaságára, azonnal megtelne az államkincstár.