Terror Siculorum
gycsaba
2019. január 7. hétfő, 20:20
Válaszolt az államelnöki hivatal a Bekéék szabadlábra helyezését sürgető, petícióval megtámogatott levélre. Ha ezt válasznak lehet nevezni.
Választ kaptak végre az államelnöki hivataltól azok az RMDSZ-es honatyák, akik novemberben továbbították Klaus Iohannis államfőnek a több mint tízezer aláírással támogatott Szabadságot Beke Istvánnak és Szőcs Zoltánnak! címet viselő petíció szövegét.
 
A kezdeményezők azt kérték Iohannistól, tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a székely terrorperben meghozott, „jogi alapot nélkülöző, eljárásjogi hibákat tartalmazó” ítéletet megsemmisítsék.
 
Az államelnöki hivatal válaszlevében csupán annyit ír, az államfő nem avatkozhat be az igazságszolgáltatásba, az alkotmány szerint egy jogerős bírósági ítélet visszavonatása nem tartozik a hatáskörébe – írja a Székelyhon portál. A hivatal egyik tanácsosa által aláírt levélben továbbá az áll, bármilyen intézkedés sértené a jogállamiságot, alkotmányellenes lenne, szembemenne az államhatalmak szétválasztásának és az igazságszolgáltatás függetlenségének elvével. Ennyi. 
 

Korábban egyébként Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának (EMT) elnöke kérte Klaus Iohannistól, hogy adjon kegyelmet Beke Istvánnak és Szőcs Zoltánnak.

Az ügyről egyébként legutóbb itt írtunk. 

comments powered by Disqus
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.
Ismét bejelentkezett egy cég, mely megmentené Kolozsvárt a pokoli forgalomtól – ezúttal a magánszemélyek autói révén.
A törvény kezdeményezője megsértődött, de az RMDSZ sem örül, hiszen a tervezet alááshatja a román-magyar viszonyt.
Nem egy regényből idézünk. Nem is két dühös polgár vitázott imígyen. Egy képviselő meg egy művelődési miniszter szópárbaja ez. A tévében.
Amikor a székelyföldi román is elismeri, hogy a román kormány magasról tesz a Székelyföldre, ha pénzt kell osztani, a magyar kormány viszont odafigyel.