Majdnem-bréking: volt hírszerző tiszt és elítélt szélsőséges nackópártot alapít

Hát persze, nagy hiány van az ilyenből a mioritikus pártpiacon.
Hirdetés

Ismerik önök ezt az embert? Nem mintha olyan fontos lenne, de mégis: úgy hívják, hogy Daniel Dragomir. És hogy mi a nyavalyáért fontos? Hát, azon túl, hogy volt román hírszerző tiszt (nyugalmazott ezredes) és a Black Cube-ügyben 2016-ban első fokon egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt bünelkövető (ilyen arcokkal azért manapság elég sok helyen találkozni lehet), talán azért, mert egyike azoknak, akik – úgy tűnik – mindent túlélnek.

Ja, igen, van még egy-két dolog, amiről esetleg ismerhetik: 2017-ben megalapította a remek elnevezésű Románia 3.0 Polgári Kezdeményezést, amely amúgy rendes, becsületes ultranackó szervezet (oké, a működéséről nem sokat lehetett hallani azóta), és fő céljai közé tartozik ama bizonyos párhuzamos állam felszámolása, továbbá minden, ami az „El a kezekkel mindenről, ami román!” szlogen alá besorolható.

Hát ez lenne a fent nevezett úr rövid névjegye. És akkor ugorjunk is a jelenbe, mert Dragomir mester megint dobott egy nagyot. Vasárnap szent napján a Facebookon bejelentette, hogy vadiúj pártot alapít, amelynek neve, ki hitte volna, Nemzeti Szövetség Párt. (Van neki egy honlap-féléje is, aki jobban bele szeretne merülni a nemzeti szövetségbe, kattintson bátran ide.) Nem szaporítjuk a szót, tessék:

„Kedves barátaim, eljött az idő!

Ezennel bejelentem a Nemzeti Szövetség Párt megalapítását, amelynek alapítói Dan Chitic, Aurelian Popa és Lucian Dumitrașcu. (Feltehetőleg a bejegyzés szerzőjén kívül – a szerk.)

A Nemzeti Szövetség Párt nemzeti mozgalom (ha valaki még nem jött volna rá – a szerk.), amelynek ideológiája hazafias, konzervatív elvekben, továbbá a román hagyományok és értékek tiszteletében és a hazai tőke támogatásában gyökerezik.

Támogatom ezt a nemzeti-hazafias mozgalmat (alapítóként ez mekkora nóvum – a szerk.), amely a Románia 3.0 Polgári Kezdeményezés politikai kifejeződése.

2019. január 24-én megszervezzük a Nemzeti Szövetség Párt és a pártprogram bemutató konferenciáját.
Mindenkit szeretettel várunk sorainkba!

Hirdetés

A szavakról térjünk a tettekre!

Éljen Románia!”

Hát, ez szép. Lesz még egy szélsőnackós párt a mioritikus hazában. Jól kezdődik az idei év! Ja, azért szégyellhetik magát az alapítók, na. Hogy lehet, hogy egy igazi hazafias, nemzeti stb. párt nevéből hiányzik a „román” szó?

 

Hirdetés