Hoppá: Beszterce-Naszód megye kimarad az észak-erdélyi „tartományból”?

Nekik állítólag senki nem szólt még.
Hirdetés

A tervek szerint hivatalosan január 15-én indítanák útjára az Észak-Erdélyi Szövetséget, a Máramaros, Szatmár, Szilágy és Beszterce-Naszód megyei közgyűlések, Nagybánya, Szatmárnémeti, Zilah és Beszterce megyeszékhelyek és a megyei jogú városok szövetségét, úgy néz ki azonban, hogy a régóta PSD-s „fészeknek” számító beszterceiek kimaradnak a buliból.

Erről Radu Moldovan, a Beszterce-Naszód megyei tanács szociáldemokrata párti elnöke beszélt a Timponline.ro portálnak. Az elöljáró szerint őket senki nem kereste meg ezzel a tervvel, nem is tárgyalt senkivel a témáról, de amúgy sem lát fantáziát az efféle társulások létrehozásában.

Moldovan persze megismételte a legnagyobb kormánypárt részéről a legtöbbször elhangzott véleményt is, miszerint ez az egész szövetségesdi nem más, mint egy kampányízű politikai projekt az ellenzéki elöljárók részéről.

Az együttműködési megállapodást Cătălin Cherecheș, Nagybánya hírhedt polgármestere jelentette be még december elején – nem sokkal a Nyugati Szövetség létrehozása után –, s igyekezett leszögezni, hogy „a provincia terve nem politikai színezetű, ők mindössze Észak-Erdély fejlődését akarják.

Hirdetés

Elsődleges céljuk a közúti és a vasúti infrastruktúra fejlesztése, de idegenforgalmi, kulturális, oktatási és sportprojektjeik is lesznek, mint ahogy a szakoktatásra is hangsúlyt kívánnak fektetni.

A hasonló regionális kezdeményezésekről itt és itt írtunk.  

Hirdetés