Tudta Ön, hogy nem Klaus Iohannis az igazi vezető, hiszen ő csak egy bábu?

Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök megmondta a tutit.
Hirdetés

Romániát egy, a titkosszolgálatok és az ügyészek, illetve bírák összefonódása nyomán létrejött „párhuzamos” állam irányítja. Ez evidencia mindenki számára, aki a bukaresti szociálliberális kormány tagjainak nyilatkozataival, illetve a koalíció sajtója által terjesztett hírekkel fekszik és kel.

Azoknak azonban, akik még nem kellőképpen tájékozottak az ügyben, Liviu Dragnea, a kormány vezető erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, egyben a kormány valódi feje tartott gyorstalpaló kiképzést a kormány egyik fő szócsövének számító Antena 3 hírcsatornának nyilatkozva.

Dragnea szerint

a párhuzamos államot egy olyan csoport alkotja, amelynek tagjai két célt tűztek ki maguk elé: az egyik, hogy minél több pénzt szerezzenek, természetesen törvénytelenül, a másik pedig az, hogy megőrizzék az irányítást az összes állami intézmény fölött.

Mindeközben pedig térden állnak így Dragnea –, mert emellett minden befolyásos külső entitást kiszolgálnak.

És a vezér nem Klaus Iohannis államfő, a legfőbb politikai ellenfél.

Nem.

Ő csak egy bábu, akit „a rendszer” eszközként használ a kormány gáncsolására.

Dragnea szerint ugyanis a párhuzamos állam legfőbb irányítója valójában egy szürke eminenciás: Lucian  Pahonţu, a kormányőrség vezetője. Aki pozíciójából fakadóan bárkit megfigyeltethet.

Hirdetés

A PSD választási csalás miatt jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre, egy hivatali visszaélési ügyben pedig alapfokon elítélt elnöke szerint ő az, aki kifundálja a gonosz terveket, amelyek arról szólnak, hogyan kell félreállítani a kényelmetlen politikusokat, hogyan kell működtetni az álhírgyártó sajtót, ő áll a zsarolások mögött. 

És persze

számos olyan bíró van, aki ma is fél a Román Hírszerző Szolgálattól (SRI) és az Országos Korrupcióellenes Ügyosztálytól (DNA), ezért ítél el ártatlan embereket.

De a kormány most mindennek véget vet. A 2018-as év volt a vég kezdete a párhuzamos állam képviselői számára: a DNA korábbi főügyészét már félreállították, és most következik a legfőbb ügyész. És igaz ugyan, hogy a korrupcióellenes ügyészség még számos visszaélést követ el – többet, mint eddig –, de a 2019-es év lesz a párhuzamos állam felszámolásának esztendeje.

 

 

Hirdetés