Botokkal, vasvillával, szamurájkarddal és machetével emberkedtek a nyílt utcán – de nem bizonyult jó ötletnek

A Dolj megyei Calafaton zajlott kisebb utcai csata még a hónap első felében, de a rendőrök csak most csaptak le a résztvevőkre.
Hirdetés

Meglehetősen hosszú idejükbe került a rendőröknek, amíg lecsaptak egy néhány nappal ezelőtti utcai összecsapás résztvevőire a dél-romániai Calafat városában, de minden jó, ha a vége jó: hétfőn tizenkét helyszínen tartottak házkutatást, és tizenhárom személyt állítottak elő. 

Az incidens, amely során majdnem sikerült módszeresen lebontani a Duna-parti város egyik utcáját, még december 9-én történt, két család között.

A rendőrséget egy férfi riasztotta, hogy egy másik férfi, akivel korábban konfliktusa támadt, a fiaival és az unokáival együtt betörte két gépkocsija ablakait.

A csoport ezt követően a rendőrséget riasztó férfi rokonainak otthonaihoz vonult tovább, ahol többek között betörtek egy nő lakásába, és megrongálták azt.

Az incidens utcai összecsapássá fajult, amelyben a résztvevők – köztük a családok nőtagjai is – változatosabbnál változatosabb fegyverekkel estek egymásnak. A helyszínre kiérkező rendőrök egyikét sem kímélték: a csata egyik fölhevült úgy odacsapott neki, hogy eltört az egyik ujja.

Ezt követően még több rendőrt küldtek a helyszínre, és a különleges egységeket is riasztották.

Az esetről videofelvétel is készült, amit itt megtekinthet.

Hirdetés

A rendőrség hosszasan készült rá a felelősök kézre kerítésére, de az akció végül sikerrel járt: hétfőn ütöttek rajtuk, és tizenhárom férfit állítottak elő, majd helyeztek 24 órás vizsgálati fogságba.

A terhükre rótt bűncselekmények listája igencsak változatos: magánlaksértés, garázdaság, testi sértés és még számos erőszakos cselekedet.

A Dolj megyei rendőrök a házkutatások során az utcai csata során használt fegyverarzenál darabjait – botokat, vasvillát, szamurájkardot, machetét, baseballütőt – is lefoglalták.

Az őrizetbe vett személyeket kedden állítják bíróság elé, amely a 30 napos előzetes letartóztatásukról dönthet.

Hirdetés