Mindent vitt az X-Faktor döntőjében a kolozsvári rapduó

Januárban Kolozsváron tapsolhatunk a USNK-nak.
Hirdetés

Felléptek három házibulin, aztán jelentkeztek az X-Faktorba és meg is nyerték. A kolozsvári USNK lett a magyarországi tehetségkutató idei évadjának győztese, miután a duó minden más versenyzőt lerappelt a színpadról.

A jelentős pénzjutalommal járó fődíj mellett másik nagy lehetőséget is kapnak, felléphetnek a 2019-es Sziget Fesztiválon, az európai hírű budapesti fesztivál szervezőinek már az első körök után rájuk esett a választásuk.

Filep Kund és Laskay Nimród győzelme nem érte nagy meglepetésként a nézőközönséget, a mentorok és a szakma már a műsor kezdete óta a legtehetségesebb versenyzőkként tartotta őket számon. Igaz, a szombat esti döntőn csak a közönség szava számított, és a nézők ki is álltak a USNK mellett. Második helyezett a Stolen Beat, harmadik Tamáska Gabriella lett.

 

Erdélyben is jelentős volt a mozgósítás, többek között Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester is arra buzdította Facebook-oldalának követőit, hogy szavazzanak a kolozsvári fiúkra. Akik mentoruk, ByAlex szombat esti megjegyzése szerint rögtön a döntő után el is kezdik készíteni első lemezüket.

Hirdetés

De az X-Faktor alatt milliósra duzzadt rajongótábornak sem kell elbúcsúznia a fiúktól, sőt. A kolozsváriak január 10-én élőben is láthatják őket az After Eight klubban. Ez lesz egyben első fellépésük is szülővárosukban, mivel eddig csak házibulikban, barátok előtt rappeltek.

 

Hirdetés