Míg a köznép havat lapátol, a választottak forradalmi megemlékezésen díszelegnek

Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Hirdetés

Megbénította Temesvárt az elmúlt két napban a városra leszakadt nagy mennyiségű hó. Bár a narancssárga jelzés ma délben lejárt, a bánsági nagyvárosban még mindig akadozik a közúti közlekedés és a közszállítás sem zavartalan.

Vidéken még súlyosabb a helyzet: Temes megyében 40 ezren maradtak villanyáram nélkül és az utak egy része járhatatlan. A megyében hétfőn és kedden szünetel a tanítás, rendelte el a prefektúra, mivel sok helyen

az akár 50 centiméteres hótakaró miatt képtelenség megközelíteni az iskolákat, óvodákat.

Eközben a megyeszékhelyen 300 személyt mozgósítottak, hogy segítsenek az éjszakai hóviharban az úttestre, járdákra dőlt fák elszállításában, az hó eltakarításában. A vastag hóréteg miatt ugyanis a közszállításban is fennakadás van, több villamos is elakadt, többek között a Mikulásé is.

 

A temesvári városházán nagyon nem aggódnak a kialakult helyzetért,

ma tartják ugyanis az 1989-es forradalom kitörésére emlékező dísztanácsülést. Nicolae Robu polgármester ezzel van elfoglalva: amikor a Tion.ro újságírója arról érdeklődött, hogyan próbálják kezelni a vészhelyzetet, ennyit válaszolt:

Hirdetés

„Most más dolgunk van.”

A díszbe öltözött Nicolae Robu polgármester. Fotó: Bogdan Marta|Tion.ro
 

Hirdetés