Fotó: Tion.ro
Helyzetben
papmeli
2018. december 16. vasárnap, 13:57
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?

Megbénította Temesvárt az elmúlt két napban a városra leszakadt nagy mennyiségű hó. Bár a narancssárga jelzés ma délben lejárt, a bánsági nagyvárosban még mindig akadozik a közúti közlekedés és a közszállítás sem zavartalan.

Vidéken még súlyosabb a helyzet: Temes megyében 40 ezren maradtak villanyáram nélkül és az utak egy része járhatatlan. A megyében hétfőn és kedden szünetel a tanítás, rendelte el a prefektúra, mivel sok helyen

az akár 50 centiméteres hótakaró miatt képtelenség megközelíteni az iskolákat, óvodákat.

Eközben a megyeszékhelyen 300 személyt mozgósítottak, hogy segítsenek az éjszakai hóviharban az úttestre, járdákra dőlt fák elszállításában, az hó eltakarításában. A vastag hóréteg miatt ugyanis a közszállításban is fennakadás van, több villamos is elakadt, többek között a Mikulásé is.

 

A temesvári városházán nagyon nem aggódnak a kialakult helyzetért,

ma tartják ugyanis az 1989-es forradalom kitörésére emlékező dísztanácsülést. Nicolae Robu polgármester ezzel van elfoglalva: amikor a Tion.ro újságírója arról érdeklődött, hogyan próbálják kezelni a vészhelyzetet, ennyit válaszolt:

„Most más dolgunk van.”

A díszbe öltözött Nicolae Robu polgármester. Fotó: Bogdan Marta|Tion.ro
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29274

Beérkezett trackbackek

A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.
Kerelőszentpálon, illetve Dés mellett lépett ki a medréből a két folyó.
„Szavazzatok az RMDSZ-re” – írja Facebook-bejegyzésében a politikus.
Érkeznek az utolsó közvéleménykutatási adatok.
Az ideológiák uralták az iskolát a Horthy-korszak után a Rákosi- és a Kádár-korszakban is. De lehet-e hatékony az ideologikus tanítás?
Mutatjuk, hogy mennyit is. Csak a napidíj nagyobb, mint a romániai minimálbér.
Biza, a magyar miniszterelnöknek ez is összejött. Igaz, a román fél, elsősorban Liviu Dragnea besegített egy kicsit, a szerző szerint.
A védelmi minisztérium beavatkozását kérik.